avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto dubla RO+AT
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto dubla RO+AT

Buna ziua,

Detin un autoturism care este inmatriculat in Romania din 2010. M-am mutat intre timp in Austria si sunt nevoit sa imi inmatriculez masina aici.
Intre cele doua tari nu exista acorduri de inmatriculare/radiere automata, ceea ce inseamna ca trebuie sa ma deplasez probabil personal in Romania sa stau la cozi sa radiez masina.
Ma intreb daca este vreo problema daca dupa inmatricularea in Austria, nu radiez masina din Romania. Platesc desigur impozitul de aprox 50ron/an in Romania dar nu si RCA pentru ca n-am nevoie de el. O sa circul cu numerele din Austria unde voi avea RCA deja. Dar in cazul in care ma voi intoarce in tara peste cativa ani nu as vrea fiu nevoit sa reinmatriculez masina in RO, lucru care implica taxe, cozi, timp pierdut.

Este legal sau ilegal sa ai masina inmatriculata de doua ori? Specifica legea ceva referitor la acest aspect?

Va multumesc pentru orice sfat.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare temporara in strainatate - masina cumparata in leasing ContSters192061 ContSters192061 Buna ziua, Momentan imi fac studiile de doctorat in Lausanne, Elvetia, si doresc sa folosesc aici o masina inmatriculata in Romania. Masina este cumparata ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in romania si vreau sa o inmatriculez in spania leader_bdc leader_bdc Am o masina din anul 2006, si de 1 an si ceva sunt in spania, mentionez ca circul cu nr de romania, si acum 7 luni am parcat masina pe loc interzis, surpriza a ... (vezi toată discuția)