avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie

Bunaziua am si eu o intrebare,penrtu o contestati la o executare silita cat trebuie sa platesc pentru a depune in istanta ?,contestatia este pentru suma de 4442.36 va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 20 Aprilie 2012
Legea nr.146/1997:
Art. 2.-(1)Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a)pana la valoarea de 50 lei - 6 lei;
b)intre 51 lei si 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depaseste 50 lei;
c)intre 501 lei si 5.000 lei - 51 lei + 8% pentru ce depaseste 500 lei;
.......
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de tibru Corneliur Corneliur Care este formula de calcul pentru taxa judiciara de timbru ? Am de contestat o executare silita interpretata eronat, se timbreaza la valoare ? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru alexutza1984 alexutza1984 Buna ziua! Sunt stagiar la CECCAR si am urmatoarea probl de rezolvat, pt care va cer ajutorul: Creditorul S.F. solicita executarea silita a imobilului ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru bogdan77m bogdan77m Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata impotriva vanzatorului pentru vicii ascunse. Valoarea imobiliului, adica pretul pe care l-am achitat a fost de ... (vezi toată discuția)