avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri din contract de colaborare si indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri din contract de colaborare si indemnizatie pentru cresterea copilului

sunt insarcinata in 7 luni si din decembrie 2010 lucrez cu contract de colaborare. pot intra la indemnizatie pt cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 29 Iulie 2013
Multumesc
eu am numai contract de drepturi de autor si sunt insarcinata.... stiu ca teoretic, in cazul unui CIM angajatorul este obligat ca dupa incetarea concediului de maternitate sa imi acorde dreptul sa imi preiau fostul job.... in cazul drepturile de autor mai este valabila prevederea asta ?
1. Contractul pe drepturi de autor nu se supune Codului muncii ci Codului civil.

2. Va uitati in contract si vedeti ce s-a prevazut acolo in caz ca intrati in concediu crestere copil (CCC).

3. Pe perioada de CCC trebuie sa incetati sau sa suspendati contractul.

alexandraghe a scris:

..... stiu ca teoretic, in cazul unui CIM angajatorul este obligat ca dupa incetarea concediului de maternitate sa imi acorde dreptul sa imi preiau fostul job.... in cazul drepturile de autor mai este valabila prevederea asta ?

Activitatea desfasurat in baza unuia astfel de contract nu va confera calitatea de salariat. In acest sens, nu exista nicio obligatie din partea societatii referitoare la momentul in care dvs reveniti din CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatia pentru cresterea copilului si drepturi de autor impozitate cu 10% Zirka Zirka Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul drepturi de autor impozitate cu 10% (colaborare ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza adeverinta indemnizatie crestere copil in cazul unor sume esalonate lorna lorna in timpul celor 12 luni anterooare nasterii copilului am obtinut venituri din drepturi de autor.exista un contract de colaborare pe perioada determinata,15 ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie copil / drepturi de autor Margotbc Margotbc Buna ziua! Care este cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului pentru persoanele care au contract de cesiune drepturi de autor? Sunt aceleasi beneficii ... (vezi toată discuția)