avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... O persoana detasata din aparatul propriu al Consilului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

O persoana detasata din aparatul propriu al Consilului Local este incompatibila cu functia de consilier local?

o persoana care este angajata cu contract indicvidual de munca in aparatul propriu al consiliului local (personal contractual) daca este detasata la o societate aflata in subordinea consiliului local pe o functie de executie si nu de conducere (caz in care ar fi incompatibila si acolo din start) , pe perioada detasarii mai este incompatibila cu functia de consilier local in cadrul consiliului local ? va intreb acest lucru intrucat legea privind incompatibilitatile alesilor locali specifica ca functia de consilier local este incompatibila cu cea de angajat in aparatul propriu al CL, insa vreau sa stiu daca pentru persoana care este detasata asa cum am mai aratat mai sus, care dintre cei doi angajatori respectiv primaria sau societatea comerciala din subordinea consiliului local este angajatorul de drept pe perioada detasarii si de asemenea daca mai exista acea incompatibilitate la care face referire legea 161 si legea 215?

Alte discuții în legătură

Calitatea de consilier local ContSters278216 ContSters278216 un salariat contractual al unei primarii are voie sa fie si consilier local?daca nu, in cazul in care este deja viceprimar este valida numirea sa? multumesc (vezi toată discuția)
Conflict de interese julien_slbz julien_slbz Un consilier judetean, de profesie avocat, poate incheia contracte de asistenta juridica cu consiliile locale/primarii din judetul respectiv ? Intreb, avand in ... (vezi toată discuția)
Consilier al primarului daniel26 daniel26 V-as ruga daca puteti sa imi spuneti daca postul de CONSILIER AL PRIMARULUI este asimilat ca si functionar public sau nu si daca este incompatibil cu functia ... (vezi toată discuția)