avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consilier al primarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consilier al primarului

V-as ruga daca puteti sa imi spuneti daca postul de CONSILIER AL PRIMARULUI este asimilat ca si functionar public sau nu si daca este incompatibil cu functia de consilier local. Eventual unde pot gasi cadrul legal de reglementare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: daniel26 , utilizator 20:28, 21 Octombrie 2008
Cosilierul primarului nu este asimilat functionarului public, intrucat isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca (art.66 alin.3 din Legea nr.215/2001 republicata).
Functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu calitatea de functionar public sau angajat cu contract individual de munca in aparatul propriu al consiliului local respectiv sau in aparatul propriu al consiliului judetean ori al prefecturii din judetul respectiv (Legea nr.161/2003, TITLUL IV - Conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in exercitarea demnitatilor publice si functiilor publice, Capitolul III - Incompatibilitati).
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public moclaura moclaura buna ziua, sunt functionar public de executie in judetul ialomita, candidez pt functia de primar intr-o uat din judetul braila si vreau sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate Anton_S Anton_S Bună ziua. La alegerile locale din iunie am câştigat un mandat de consilier local si am fost validat. Recent, mi s-a propus ocuparea unei funcţii publice ... (vezi toată discuția)
Functionar public ategro ategro Daca lucrez deja ca si functionar public , am dreptul in acelasi timp sa fiu consilier local intr-o alta institutie publica sau e incompatibil? Va ... (vezi toată discuția)