Salut tuturor.
In primul rand trebuie sa stiti ca apreciez cu adevarat comunitatea formata in jurul avocanet.ro si implicit pe cei cu inima mare care s-au gandit si-au pus aceasta idee (avocatnet.ro) in practica, aceasta fiind de fapt, din punctul meu de vedere, singura sursa viabila de informatii legislative (si nu numai) la zi.
Imi permit sa va descriu problema cu care ma confrunt acum, in ideea in care sper ca undeva s-a gresit si poate totul nu e decat un vis urat.
In august 2011 am primit o scrisoare de la CJAS Cluj (prima de acest fel) si in ea se aflau 3 hartii. Pe una scria NOTIFICAREsi imi spuneam ca, conform art.208, alin. *(3), lit. e) coroborat cu dispozitiile art.259, alin. 7, lit. b din legea nr. 95/2006, persoanele fizice care realiz. venituri impozitabile din activitati independente, sunt obligate sa achite, pe intreaga perioada a termenelor de prescriptie, contributia calculata asupra veniturilor impozabile realizate, precum si obligatiile fiscale accesorii de plata prevazute de O.G. 92/2003. In continuare imi spun ca am fost identificat ca persoana fizica care a realizat venituri din activitati independente si nu mi-am indeplinit obligatia de a declara si vira contributia datorata la Fondul Unic de Asig. de Sanatate. Alaturat mi-au dat Decizia de impunere din oficiu in care mi s-a explicat ca datorez bani incepand cu 2006 si pana in prezent, calculandu-mi-se penalizari, evident, din 2006.
M-am dus la CJAS Cluj si le-am spus ca al meu contabil din 2006 pana in 2010 nu mi-a spus ca trebuie sa declar veniturile din PFA la CJAS si bineinteles ca mi-au dat cu flit spunandu-mi ca necunoasterea legii nu e o scuza. Dupa aceea m-au trimis la Fisc pt a le aduce de acolo fisele fiscale din 2006 pana in prezent. Dupa asta, dupa vreo luna de zile mi-au trimis acasa hartiuta prin care imi spuneam ca de fapt, nu am de plata 3k lei si 7000 lei. Prostia mea.
In inocenta mea am crezut ca daca fac o cerere la director in care ii explic situatia si ii spun ca inteleg obligatia de plata, dar doresc ca macar penalizarile sa nu le mai platesc, acestea or sa mi se scada. N-a fost sa fie. Am primit raspuns in multe cuvinte din care pe scurt am inteles ca cererea mea nu a fost acceptata.
Intrebarea mea la capetele luminate este: am vreo sansa sa nu platesc macar penalizarile 2006-2011?
Buna ,sunt cateva decizii de scutire de la plata retroactiva obtinute chiar de avocatii din Baroul Cluj ,care vor urma sa plateasca doar pt viitor .Am inteles ca si Bucurestiul are cateva decizii solutionate pozitiv , reclamanti fiind tot avocati.