avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vandut un autoturism si primesc amenzi intrucat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vandut un autoturism si primesc amenzi intrucat cumparatorul nu a inmatriculat-o

Buna ziua,

Am o problema cu auto care am vandut-o in 2011 si pana in ziua de azi masina nu a fost inmatriculata de noul proprietar (din cate stiu masina a mai fost vanduta de vreo 2 ori) si eu tot primesc amenzi de rovinieta si nu numai. Ce ar trebuie sa fac sa scap?
Trebuie sa fac dosar pentru fiecare amenda in parte si sa depun contestatie la judecatorie? sunt anumite taxe care trebuie sa platesc? si dupa ce depun trebuie sa ma duc si in instanta?
PS: am sunat la politie sa ii intreb daca depun plangere la ei precum ca masina e vanduta si imi tot vin amenzi mi-au zis ca plangerea mea va fi egala cu 0.....

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:07, 21 Aprilie 2012
Radierea autoturismului o poate face numai detinatorul, adica, in cazul dumneavoastra, proprietarul de fapt. Cum acesta nu face acest lucru este necesar actionarea acestuia in instanta pentru obligatia de a face, judecatorul urmand sa se pronunte, in sensul obligarii acestuia de a radia si inmatricula auto pe numele sau. De asemenea puteti solicita instantei, printr-o plangere contraventionala, anularea procesului verbal in masura in care puteti face dovada clara, cu documente, ca ati instrainat auto, indicand datele de identificare ale noului proprietar. Este de asemenea important ca dumneavoastra sa solicitai primariei in raza careia aveti domiciliul sau unde este inregistrat auto radierea acestuia din evidenta lor, acest lucru fiind necesar in instanta. Mult succes.
Primiti amenzi pentru ca nu v-ati indeplinit obligatia de a radia autoturismul din evidenta dvs. Imediat dupa vanzarea unui autoturism fostul proprietar trebuie sa isi radieze autoturismul atat din evidentele serviciului inmatriculari auto, cat si din evidenta organului fiscal.
Am vazut cazuri in care instanta a respins plangerea formulata de fostul proprietar impotriva unei amenzi pe motiv ca nu mai este proprietar, pe motivul pe care vi l-am comunicat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare autoturism de aproximativ 5 ani și ne luat in evidentele poliției de către noul proprietar dana capitanescu dana capitanescu In anul 2014 am vândut un autoturism cu contract de vânzare cumpărare, certificat fiscal și tot ce trebuie, ca noul proprietar sa poată înscrie mașina ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism in instanta gim76 gim76 am vandut o masina in 2012,apoi a fost vanduta de N ori.am radiat-o fiscal.dupa 2 ani a aparut prima amenda de la CNADR,am fost nevoit sa o platesc.am fost la ... (vezi toată discuția)