avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie intretinere minor-tatal in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie intretinere minor-tatal in Germania

Buna ziua,

as dori informatii despre procedurile legale de recuperare a pensiei de intretinere din Germania unde tatal locuieste legal si are un contract de munca pe perioada nedeterminata. Exista o sentinta definitiva si irevocabila pentru cuantumul pensiei de intretinere stabilit la 25% din venitul sau net.
Timp de 3 ani a platit 10% din salariu sau, iar in prezent, fiindca "asa are el chef" nu mai vireaza pensia de intretinere.
Ii cunosc adresa de domiciliu, adresa locului de munca, dar nu prea stiu cui sa ma adresez pentru solutionare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delia35 , utilizator 20:51, 28 Aprilie 2012
Va puteti adresa unui avocat din Germania si sunt convins ca ii va reveni cheful sa plateasca pensia.
In caz contrar va plati mult mai mult...
Va plati si avocatul dvs...si nu va fi chiar ieftin...
Va multumesc pentru raspuns.

Care ar fi rolul acestui avocat in Germania....doar sa ii "reaminteasca" aspectul executoriu al sentintei, sau se deschide un proces acolo? Daca s-ar deschide un proces, ar exista sansa unei popriri pe venit cu virarea sumelor datorate cu titlu de intretinere minor intr-un cont deschis in Germania?

O duminica placuta!
Rolul avocatului ar fi acela de a obtine o hotarare judecatoreasca de recunoastere a hotararii judecatoresti pronuntata de instanta romana.
Dupa aceea, respectiva hotarare romana recunoscuta de statul german poate fi pusa in executare in Germania.
Va mai plati si executorul judecatoresc din Germania daca nu va avea chef sa achite de buna voie...
Eu cred ca el asteapta sa vada ce faceti.
Ar fi util sa ii precizati ca veti proceda la executarea silita daca nu plateste de buna voie...si nesilit de nimeni...

Abandonul de familie este o infractiune prevazuta in art. 305 din Codul Penal.

Al doilea caz, prevazut la litera b., se refera la abandonul de familie realizat sub aspectul material, prin neindeplinirea obligatiilor de intretinere prevazute de lege. Este vorba de persoanele care au, potrivit legii, obligatia de intretinere fata de o alta persoana si care nu isi indeplinesc aceasta obligatie, nu acorda ajutor material si moral.

Tinand cont ca legea impune obligatia de intretinere in anumite conditii, la determinarea infractiunii de abandon se tine seama de aceste conditii, pe care instanta le verifica.

Daca acestea nu sunt indeplinite, se considera ca infractiunea nu a fost savarsita.

In cazul savarsirii infractiunii de neplata, cu rea-credinta a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, timp de doua luni consecutiv, conditia indepliniri obligatiilor in cursul judecatii este realizata daca, in recurs, inculpatul face dovada ca a platit pensia de intretinere datorata pana la data pronuntarii sentintei condamnatorii.

In cazul abandonului de familie, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca partile nu s-au impacat dar, in cursul judecatii, inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul cand stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Va multumesc, domnule avocat Lascoschi!
Am sa urmez indrumarile dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Apel katykati katykati Buna seara din nou .Dupa formularea apelului cat timp mai dureaza pana se rescrie hotararea si dupa aceasta ea sa devina irevocabila ? La fel se asteapta 30 de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lexyaly lexyaly fostul meu sot n-a platit pensia alimentara de cand s-a incheiat divortul din 2007 .imi poate cineva da o cerere tip pe care s-o depun la judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Abandon Borza Borza Buna, vreau sa stiu daca in cazul condamnarii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei(1 an) pentru abandon daca este obligatoriu plata sumei ... (vezi toată discuția)