avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tata biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tata biologic

Buna seara am si eu o problema.Am un baietel in varsta de doi anisori care tatal sau nu la recunoscut din motive ca nu el ar fii tatal.Acum insa ar vrea sa-l recunoasca vazand ca ,copilul seamana si cu el dar sincer eu nu sunt de acord si vreau stiu ce drepturi are el asupra copilului si daca-l poate recunoaste fara acordul meu.Vreau sa mai stiu daca pot parasi tara in care ma aflu fara acordul tatalui ,ma aflu in franta tot aici am nascut iar tatal sau tot aici se afla .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:06, 16 Septembrie 2012
Tatal este cetatean român sau francez?
Daca tatal nu a recunoscut copilul inca, puteti parasi tara, tatal , pana la data recunoasterii nu are niciun drept si ca atare nu aveti nevoie de acordul acestuia pentru a calatori cu copilul.
tatal este cetatean roman
dar mentionez ca el ma amenintat cum ca daca plec cu copilu ma va da in urmarire cu interpolu pentru ca el sa interesat si nu pot pleca asa mi-a spus el si de aceea nu stiu ce sa fac.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Simple amenintari , cu rol de a va intimida. In acest moment copilul nu are stabilite filiatia decat fata de mama si drept urmare mama este cea care decide unde sa plece si unde sa locuiasca cu copilul.
Daca doriti sa veniti in tara, nu are niciun drept sa va impiedice.
Daca copilul are certificat de nastere romanesc si in dreptul tatalui este liniuta, puteti calatori nestingherita, nu trebuie sa tineti cont de amenintarile sale.
Copilul are pasaport?

El are posibilitatea sa-l recunoasca, fara acordul d-tra, prin simpla declaratie la un notar, ceea ce-l costa 39 lei.
Daca reuseste sa-l recunoasca, pentru a avea drepturi mai putine( tatal) asupra copilului, va trebui sa cereti in instanta domiciliul copilului la mama si, conform legislatiei actuale, primiti autoritate parinteasca comuna si nu veti avea libertate de actiune si de miscare cu copilul, trebuie de fiecare data sa va cereti voie de la el.

Daca l-ar recunoaste "alt tata", deci liniuta din certificatul de nastere sa fie ocupata, recunoasterea de catre tatal biologic ar fi mai anevoioasa, ar necesita mai multi bani si mai multa insistenta din partea lui.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)