avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul

nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici bani nu mai am sa o dau in judecata.Va rog ajutati-ma,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:52, 9 Ianuarie 2011
Asadar acest copil este nascut in afara casatoriei. Filiatia fata de tatal din afara casatoriei se poate stabili prin recunoastere sau hotarare judecatoreasca.
Recunoasterea de paternitate este actul juridic prin care barbatul declara (marturiseste) ca un anumit copil este al sau. Recunoasterea are o natura juridica complexa, de mijloc de proba (marturisirea) si de act unilateral. Recunoasterea o faceti prin declaratie la serviciul starii civile, fie odata cu inregistrarea nasterii copilului caz in care sunteti trecut in actul de nastere al copilului, fie dupa aceasta data la orice serviciu de stare civila, declaratia urmand sa fie trimisa la starea civila unde a fost inregistrat copilul sau se mai poate face prin inscris autentic care, de regula este un act notarial.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
Nu trebuie sa va lase d.na sa va recunoasteti copilul.Problema apare doar in cazul in care d.na inca este casatorita,pentru ca atunci in certificatul de nastere se trece ca tata pe sotul mamei,chiar daca acesta nu este tatal firesc al copilului.Ulterior tatal face tagada,dvs.faceti recunoastere si totodata incuviintarea purtarii numelui,pentru ca pruncul sa fie inscris pe numele dvs.Nu aveti nevoie de incuviintatea fostei concubine pentru a recunoaste copilul.Mergeti la notar ,dati declaratia si apoi va prezentati u ea l starea civila.Procedura e simpla daca copilul nu are pe nimeni inscris la rubrica tatalui.
mamasitas a scris:

.Mergeti la notar ,dati declaratia si apoi va prezentati u ea l starea civila.Procedura e simpla daca copilul nu are pe nimeni inscris la rubrica tatalui.


...si nu trebuie sa fie prezenta si mama la starea civila...? Pana la urma oricine poate sustine ca e tatal copilului si o mama se poate trezi cu nu conteza cine ca tata la rubrica din certificatul copilului...
Ma indoiesc de faptul ca ar fi atatia doritori sa recunoasca un copil si sa isi ia angajamentul cresterii lui:D. Si chiar daca exista,se poate contesta recunoasterea paternitatii de catre orice pers interesata prin negarea acesteia pe cale judecatoreasca, urmarind inlaturarea paternitatii stabilite pe baza recunoasterii care nu corespunde adevarului.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
imi doresc din tot sufletul sa am grija de el si sa-l vad cum creste chiar daca nu mai sunt inpreuna ca mama lui.,culmea este ca nu vrea sa tinem o legatura ptr.copil,se baga ff.mult mama ei care hotaraste in locul ei are 20 de ani dar ,de geaba. Ce pasi trebuie sa urmez sa rezolv toata nebunia asta?

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil kmytza_84 kmytza_84 Buna ziua, Am un vecin mai amarat de la tara care are o problema destul de delicata. Concubina lui a plecat din tara in urma cu un an (nu mai stie nimic de ... (vezi toată discuția)
Paternitate mie dor de copilul meu mie dor de copilul meu am fost impreuna cu cineva o perioada de timp si sa nascut un copil acum 2 luni .intre timp inainte de a se naste copilul eu cu ea ne am certat iar ea si ... (vezi toată discuția)
Paternitate - declaratie de recunoastere minor, refuz de punere in aplicare la starea civila Roman85 Roman85 Doamnelor si Domnilor avocati va supun atentiei urmatorul caz la care astept un raspuns Am fost la notariat am dat declaratie de ... (vezi toată discuția)