avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate prezumtivul tatal sa ceara in instanta un test ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate prezumtivul tatal sa ceara in instanta un test de paternitate desi mama nu este de acord?

In cazul in care o femeie are un copil si un fost prieten insista ca ar fi copilul lui, desi mama sustine contrariul, poate acest barbat sa solicite in instanta un test ADN pentru stabilirea paternitatii desi repet, mama se opune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 28 Decembrie 2019
Prezumptivul tată poate cere în instanţă test ADN, pentru recunoaşterea copilului.
Si cine plateste pentru test?

Martonze a scris:

Prezumptivul tată poate cere în instanţă test ADN, pentru recunoaşterea copilului.

De platit, plateste cine cere., insa tatal nu are calitate procesuala activa pt stabilirea paternitatii.
Tatal are libertatea, daca tot crede ca e al lui, sa recunoasca copilul. O poate face la notar, la starea civila, instanta- daca nu are datele copilului si nu stie pe cine sa recunoasca.
Am citit si eu asta , insa pare un lucru ciudat: daca apar trei fosti si merg sa recunoasca toti copilul, ce se intampla?

gi-jane2 a scris:

De platit, plateste cine cere., insa tatal nu are calitate procesuala activa pt stabilirea paternitatii.
Tatal are libertatea, daca tot crede ca e al lui, sa recunoasca copilul. O poate face la notar, la starea civila, instanta- daca nu are datele copilului si nu stie pe cine sa recunoasca.

Îl recunoaşte cel care e mai iute de picior. Mama poate contesta recunoaşterea filiaţiei, ca urmare instanţa decide testul ADN.Plăteşte cel care a minţit:domnul dacă nu se confirmă recunoaşterea sau mama, dacă se constată că domnul e tatăl.

Alte discuții în legătură

Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - stabilire paternitate danutza29 danutza29 acum o luna si doua saptamani am dat nastere unui baietel....tatal copilului ma parasit cand eram gravida in 7 luni...si acuma nu a vrut sa recunoasca copilu ... (vezi toată discuția)