avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

am fost impreuna cu cineva o perioada de timp si sa nascut un copil acum 2 luni .intre timp inainte de a se naste copilul eu cu ea ne am certat iar ea si mama ei m au amenintat ca nu vor recunoaste copilul pe numele meu .asa si a facut .am mers la ea cind sa nascut copilul si nu am putut sa fac nimic sa mi vad copilul,nu mi au dat voie.vreau sa o dau in judecata ptr stabilirea paternitatii copilului .eu stiu ca e al meu si vreau sa mi asum responsabilitatile dar si drepturile mele de al vedea .mi sa spus ca eu ca presupus tata nu pot sa cer testul in tribunal .va rog sa ma ajutati
:((
puteti sa mergeti in instanta,consultati un avocat
Este suficient sa recunoasteti copilul la nastere
prin declaratie autentica.
Daca mama formuleaza actiune in taga paternitatii
puteti cere expertiza.
E dreptul dvs.
Ma intreb pe certificatul de nastere la rubrica tatal ce apare? Daca nu apareti faceti o actiune in instanta pentru stabilirea paternitatii si solicitati proba cu ADN, alaturi de proba cu martori.Succes.
Recunoasterea poate avea loc si la starea civila.;)
Daca are suspiciuni in ceea ce priveste filiatia fata de tata, sa conteste ea recunoasterea , intrucat aceasta posibilitate legala exista oricand.
Actiunea de tagada de paternitate presupune analiza legaturii de sange intre tatal si copilul nascut in cadrul unei casatorii .
Actiunea privind contestarea recunoasterii vizeaza un copil din afara casatoriei (cele doua notiuni se confunda foarte des ).

Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Adipetre94 Adipetre94 Buna ziua de curand fosta prietena a nascut.stiu ca este capilu meu dar nu ma lasa sa-l vad ne-am certat si nici nu vrea sa ma vada.Avand in vedere ca sta cu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)