avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prescriptie pentru tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prescriptie pentru tagada de paternitate

Buna ziua,

Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ani?

Multumesc
Tagada paternitatii de catre sotul mamei.Art.430-(1)NCC"Sotul mamei poate introduce actiunea in tagada paternitatii in termen de 3 ani, care curge fie de la data la care sotul mamei a cunoscut ca este prezumat tata al copilului ,fie de la o data ulterioara,cand a aflat ca prezumtia nu corespunde realitatii."
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păcat ca nu va e aplicabil noul cod civil, ci vechiul cod al familiei, în care termenul de 3 ani curge de la naștere sau de când ați aflat ca s-a născut și punct, nu mai continua cu alta prevedere.
După mine, nu mai sunteți în termen și ni vad cum ati putea fi repus.
Deci se aplică NCC sau cel vechi?
Mulțumesc
Este corect ce a spus gi-jane 2,se aplica Codul Familiei(deci nu NCC) conf.art.47 din Legea nr.71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr.287/2009 privind Codul civil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci sa inteleg ca eu, ca "tata" nu mai am dreptul niciodata sa cer test ADN????

Alte discuții în legătură

Actiune de contestare a recunoasterii paternitatii iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Care este baza legala pentru o actiune de contestare a recunoasterii paternitatii?Va rog sa imi spuneti care sunt pasi care trebuiesc parcursi ... (vezi toată discuția)
Citatie de la procuror in legatura cu paternitatea ararin ararin S-a nascut un copil, dupa divortul parintilor, dar conceput in timpul casatoriei, a carui tata este fostul sot al mamei, dupa cum spune legea. Un alt barbat, ... (vezi toată discuția)
Tata fara sa stii jr jr Recent fratele meu a decedat . Cu putin timp inainte de deces a aflat ca fosta sotie ,de care era divortat,l-a trecut ca tata al unui copil nascut la un an ... (vezi toată discuția)