avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este varsta la care pot beneficia de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este varsta la care pot beneficia de pensie anticipata?

Sunt nascuta in 22 mai 1957 si sunt angajata din 18 august 1981. As vrea sa stiu care este virsta la care ma pot pensiona anticipat.
Cel mai recent răspuns: cameliaberceanu , utilizator 09:13, 23 Aprilie 2012
Pensie limita de varsta: februarie 2018.

Pensie anticipata partiala (cu penalizare): februarie 2013 (aveti stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 9 luni) Penalizarea este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare. Pentru anticipare de 5 ani penalizarea este de 45%.

Pensie anticipata (fara penalizare): nu aveti dreptul, deoarece nu aveti stagiul necesar de 38 de ani si 9 luni.

Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie casandram casandram mama mea are 55ani si 35ani de vechime .Este nascuta in 1957 intrebarea mea este la ce virsta poate iesi la pensie anticipata s-au de drept (vezi toată discuția)
Pensia anticipata ionescuandreea ionescuandreea buna ziua ,am 56 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957 sunt de sex feminin si am o vechime in munca de 30 de ani si 10 luni as dori sa stiu daca pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie geniu geniu mama este nascuta in mai 1957 SI ARE 35ANI ECHIME CIN TREBUIE SA IASA LA PENSIE SI DACA POATE ANTICIPAT SI CIT SE TAIE DIN PENSIE (vezi toată discuția)