art 34 C. Mun
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
HG 500:
La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
De acord cu dv ref. la HG 500/2011, dar sunt zile calendaristice sau lucratoare? NU am gasit o precizare in acest sens!
In situatia in care salariatii sunt in preaviz urmare concedierii colective, ce-i mai ramane de facut responsabilului RU care are aceleasi drepturi ( conf.CCM salariatul are dreptul sa absenteze 4 ore ...) si caruia i se cere sa semneze o declaratie prin care se obliga sa aiba intocmite aceste adeverinte pana la data de 11 mai a.c.?
Perioada de desfasurare a acestor contracte incepe din 1972 si se temina in 2012, iar cererile au nr de inreg. si data de 20 aprilie, , si , ve-ti fi de acord cu mine ,sper, ca nu sunt deloc niste simple cifre preluate dintr-un stat, verificarea procentelor de la sporuri ( toxic, cond.deoseb.cond.grele etc) fiind obligatorie, dupa parerea mea, mai ales ca nu sunt precizate .
Consider ca termenul de 15 zile este , in cazul de mai sus discutabil!
Nu stiu in ce masura va ajuta daca va spun ca va inteleg.:)Da, este un volum mare de munca, si mai stiu, la fel ca si dvs ca nu sunt "niste simple cifre".
Daca va uitati pe un calendar, veti vedea ca in data de 11 mai a.c. expira acel termen de 15 zile lucratoare amintit in HG 500/2011..
daca ei iti cer in mod expres sa ridici acele adeverinte de la sediul social al firmei,in ciuda faptului ca au puncte de lucru acolo unde ai si tu domiciliul iar sediul firmei este ff departe , este legal ceea ce fac ?
In lipsa unei precizari exacte fie in acte normative, ifie n reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia este legal sa va ceara acest lucru ...
Adeverinta vechime
ani355
Societatea la care lucrez detine arhiva începand cu anul 1968. As dori sa stiu daca este un termen limita care se impune pentru a elibera o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)