avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rog sfatul unui avocat- executare silita giranti
Discuție deschisă în Executare silită

Rog sfatul unui avocat- executare silita giranti

Buna ziua,
Intru direct in subiect fara alte introduceri.

Mama si tata au mers ca giranti(coplatitori) pentru cineva care a achizitionat un apartament cu credit bancar cu ipoteca in urma cu cca 3 ani, In primul an s-au achitat ratele corect si la timp iar de atunci pana acum nu.
Banca a dat spre recuperare a banilor datorati unei firme de recuperare si in urma cu 2 zile au primit prin posta ambii parinti o comunicare de executare silita daca nu se plateste toata suma.
Ce trebuie sa faca ei si la ce sa se astepte din partea acelei firme?
Mentionez ca tata a decedat deja de 1 an jumate si inca succesiunea la apartamentul proprietate comuna a parintilor nu s-a facut.
E posibil ca mama sa piarda apartamentul acesta, care nu este cel in cauza cu creditul?
Atasat la notificarea primita de la firma de recuperare este si o comunicare stampilata si semnata de un executor judecatoresc, pe stampila scrie camera executorilor judecatoresti de pe langa curtea de apel Bucuresti cu nr de inregistrare a notificarii si data.
De exemplu ce acte am putea primi de la executor ca sa incepem sa ne facem griji, asa cum ati mentionat?
Tin sa mai intreb, de ce titularul creditului nu este sa zic executat silit, primul, fiind scos la licitatie apartamentul care este sub contractul de creditare, apoi popriri pe venit inainte de giranti (coplatitori)?
Si inca o intrebare, ce se intampla in cazul in care unul dintre coplatitori a decedat, cui i se transmite datoria?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Rog sfatul unui avocat- executare silita giranti pol_anca pol_anca Buna ziua, Intru direct in subiect fara alte introduceri. Mama si tata au mers ca giranti(coplatitori) pentru cineva care a achizitionat un apartament cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale pelicanu70 pelicanu70 am luat un credit de nevoi personale in anul2007.titular de credit mama,coplatitori tata si sora mea.asigurarea de viata a fost facuta pe soram-ea pt ca asa ... (vezi toată discuția)