avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum trec din CCC1 in CCC2?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum trec din CCC1 in CCC2?

Sunt în CCC pana la 2 ani. Doresc sa mai fac un copil, dar m-ar interesa:
1) daca nasc la o luna .... maxim 2 luni jumate dupa ce primul copil implineste varsta de 2 ani, mai trebuie sa ma mai duc la serviciu pt a primi indemnizatie??
2) În Prezent primesc indemnizatie 600ron, pt cel de-al doilea cat voi primi? la fel?

Mergeti la angajator pentur incetarea suspendarii CIM si a reluarii activitatii urmand ca ulterior nasterii sa intrati in concediu de maternitate si dupa 42 de zile de la nastere intrati in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
Indemnizatia v-a avea aceeasi suma.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Mergeti la angajator pentur incetarea suspendarii CIM si a reluarii activitatii urmand ca ulterior nasterii sa intrati in concediu de maternitate si dupa 42 de zile de la nastere intrati in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
Indemnizatia v-a avea aceeasi suma.


chiar daca sunt in ccc trebuie sa ma duc la serviciu? sau dupa ce copilul face 2 ani?
Dupa ce copilul face 2 ani, dupa ce al 2-lea copil se naste intrati iar in concediu pt cresterea copilului, sau puteti dupa ce primul copil implineste 2 ani, sa cereti post natal iar apoi sa intrat in CCC.
Va rugam sa nu mai deschideti in mai multe sectiuni topicuri cu aceeasi problema.
In Societati comerciale @tudorvaleriu v-a raspuns:
"1. Veti relua activitatea imediat dupa ce se termina concediul pentru cretsrea primului copil (CCC1).

2. - Apoi intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sracina si lauzie = pre si postnatal) si apoi intrati in CCC2.
- Procedati la fel cum ati procedat pentru a intra in CCC1.

3. Indemnizatia pentru CCC2 este egala cu media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului dar nu mai mica de 600 lei pe luna."

Va multumim pentru intelegere.


1. Indemnizatia pentru CCC1 o primiti pana inclusiv in ziua in care copilul va implini 2 ani.

2. - In ziua imediat urmatoare va prezentati la angajator sa va reluati activitatea si in aceeasi zi prezentati si certificatul de concediu de maternitate.
- Apoi intrati in CCC2.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediu crestere copil bobu_elena bobu_elena Buna ziua.Ma aflu in momentul de fata in concediu de crestere copil de 2 ani.In acelasi timp sunt si insarcinata in luna a 3-a cu al doilea copil. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)