avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, concediu crestere copil

Buna ziua.Ma aflu in momentul de fata in concediu de crestere copil de 2 ani.In acelasi timp sunt si insarcinata in luna a 3-a cu al doilea copil. Mentionez ca anterior intrarii in concediu am lucrat si am fost data in somaj din cauza restructurarii firmei. Am dreptul la 12 luni de somaj, din care am luat doar 3 luni. Dupa terminarea concediului de crestere copil voi reintra in somaj.
As dori sa stiu daca dupa terminarea somajului beneficiez de concediu de maternitate(cele 63 zile) si mai apoi de cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 29 Aprilie 2011
1. Daca in timp ce erati in somaj ati intrat in CCC1 pana la 2 ani vi s-a suspendat perioada de somaj si o veti relua, de unde a ramas, la terminarea CCC1.
2. Fiind din nou in somaj veti intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi in CCC2.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna ziua, am si eu o intrebare.
Sunt in concediu de maternitate de 1 an si 5 luni si sunt insarcinata cu alt copil in 6 luni.
Urmeaza sa nasc in luna august, iar pana in 11 decembrie as mai avea concediu de maternitate dupa al doilea copil.
Cum se procedeaza cu concediul si cu banii?
1. Dvs. nu sunteti in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile) ci sunteti in CCC pana la 2ani.
2. Deoarece veti naste al doilea copil inainte ca primul sa implineasca 2 ani veti intra direct din CCC1 in CCC2 (fara a mai beneficia de concediu de maternitate) din momentul in care primul copil implineste 2 ani.
3. In CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
4. Cu cateva zile inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 2 ani.
5. La fel mergeti si la Primarie si solicitati prelungirea CCC1 cu CCC2.
Deci voi primi aceeasi suma de bani ca si pana acum (nu 85% sau 70, 75 %) timp de 2 ani si voi avea concediu 2 ani din decembrie (luna in care primul copil implineste 2 ani) si nu din iulie, cand ar trebui sa se nasca al doilea?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elena1605 elena1605 Buna ziua, Eu am un copil de 8 luni. Primesc indemnizatie pt 2 ani, in valoare de 1200 lei. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in decembrie, atunci ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mocanuaurelia mocanuaurelia Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil pana pe 6 decembrie.Acum sunt insarcinata si trebuie sa nasc la inceputul lunii decembrie.Daca nasc dupa 6 ... (vezi toată discuția)