avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil pana pe 6 decembrie.Acum sunt insarcinata si trebuie sa nasc la inceputul lunii decembrie.Daca nasc dupa 6 decembrie mai intru in concediu de crestere a copilului? Ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului? Mai este nevoie de minim 42 de zile de la nasterea copilului pana la intrarea in concediu de crestere a copilului? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 8 Noiembrie 2012
Parerea mea este ca veti beneficia, deoarece:

Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul
fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele sau
aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: ... g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului;
1. Daca veti naste inainte de a se termina CCC1 (inclusiv in ziua cand primul copil implineste 2 ani) nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Veti face o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia emisa de angajator si cu o copie dupa dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1 si solicitati indemnizatie pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte).

2. - Daca veti naste dupa ce se termina CCC1 atunci trebuie sa faceti o cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data prezentati angajatorului certificat de concediu de maternitate (postnatal).
- Apoi, cand doriti sa intrati in CCC2, reluati procedura de la CCC1.
- Veti intocmi aceleasi acte ca la CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copii Criscriss Criscriss Buna ziua Sunt in concediu crestere copil din 1 aprilie 2016. Sunt insarcinata in luna a 6/7. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii martie. Pot intra direct in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil Alexeioana Alexeioana Buna ziua. Momentan ma aflu in perioada de crestere copil care va implini 2 ani pe 21.04.2017. Daca nasc un alt copil pana atunci perioada aceasta de ... (vezi toată discuția)