avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatia achitarii daunelor morale si civile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatia achitarii daunelor morale si civile

Sotul meu are un dosar penal de vatamare corporala grava, primind 3 ani de inchisoare cu suspendare si daune catre persoana vatamata in valoare de 550.000 lei.Intrebarea mea este:Cat timp este obligat sa achite aceasta suma?(noi am inteles ca timp de 4 ani daca nu acorda nimic din suma nu il mai obliga nimeni sa plateasca)
Cel mai recent răspuns: rehau , utilizator 17:26, 30 Aprilie 2012
3 ani de la raminerea definitva a deciziei.
3 ani numai in situatia in care partea vatamata nu se duce la un executor judecatoresc si executa bunurile.
Cel mai bine este sa le plateasca, atat cat isi permite, daca nu are toti banii acum deoarece poate risca revocarea suspendarii si sa execute pedeapsa in penitenciar.
cu exceptia cazului in care nu a avut putinta de a indeplini obligatiile civile. sa nu uitam de acest aspect.
Bineinteles, se poate revoca numai daca nu isi indeplineste obligatiile cu rea-credinta.
si daca el de 4 ani nu a mai avut un loc de munca si in mometul de fata nu are ce sa-i dea?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cnmaria76@live.it cnmaria76@live.it buna ma chiama maria sunt divortata de 2 ani si nu pot ajunge la nici o intelegere cu fostul meu sot in ceea ce priveste pensia copilului.instanta mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere copil gigelas gigelas Daca sotul,care trebuie sa plateasca pensia de intretinere pt.copil,nu are niciun fel de venit,nici bunuri pe numele lui,cum se poate totusi executa ... (vezi toată discuția)
Speta - nerespectarea hotararii judecatoresti? Borza Borza Un creditor are de recuperat in urma unei sentinte penale, in urma careia a fost si condamnat cu suspendare, suma de 8000 de euro. Aceasta a fost investita cu ... (vezi toată discuția)