Un creditor are de recuperat in urma unei sentinte penale, in urma careia a fost si condamnat cu suspendare, suma de 8000 de euro. Aceasta a fost investita cu formula executorie a fost pusa in executare. Acum dupa ce s-a achitat 1/4 din suma debitorul nu mai plateste. Nu are ce sa execute executorul.
As putea face o plangere penala pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti?
Multumesc.
debitorul nu mai plateste. Nu are ce sa execute executorul.
Pentru a primi raspuns,detaliati circumstantele in care "debitorul nu mai plateste",se sustrage sau executorul nu a mai evidentiat bunuri ce pot fi executate?
Debitorul nu mai plateste-pana la acest moment a achitat o patrime din suma supusa executarii. Acum refuza sa mai plateasca. Acesta nu mai are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.
Inainte de a fi condamnat a instrainat bunul imobil mamei sale. Eu nu am fost informat de catre clientul meu indeajuns in sensul ca acesta mi-a prezentat o conventie facuta inainte de a fi condamnat paratul in care acesta se obliga sa plateasca de bunavoie o suma de..... Eu am luat de buna aceasta si am inaintat o actiune pauliana dupa care surpriza am ajuns la dosarul de executare care era pe suma data in sentinta penala.
Incurcaturi.
Ca sa ies din situatia aceasta am spus ca poate e bine sa inaintez o plangere penala.
Multumesc
Nu, nu este incidenta infractiunea mentionata de dvs., ,, nerespectarea hotararilor judecatoresti,,.
Insa , ar putea fi aplicabil art . 84 Cod penal , in anumite conditii.
Potrivit textului art. 84 din Codul penal, revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei închisorii poate fi dispusa atunci când, pâna la expirarea termenului de încercare, persoana condamnata, cu rea credinta, nu-si îndeplineste obligatiile civile stabilite în sarcina sa prin hotarârea de condamnare.
Se poate prezuma ca nu exista rea credinta, insa, daca s-ar dovedi reaua-credinta, condamnatului i-ar putea fi revocat beneficiul suspendarii conditionate a ex. pedepsei , pe acest considerent.