avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical dupa 183 zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical dupa 183 zile

La inceputul lunii decembrie 2011 am suferit un accient de munca. Diagnostic - fractura dubla, multipla , deschisa, antebrat drept. Operat. Dupa aproape 5 luni, fractura oaselor nu s-a sudat, nu pot utiliza mana si am solicitat operatie. Urmeaza sa imi fie instalat un dispozitiv (placa cu suruburi..) care sa ramina definitiv si sa mi se faca un autotransplant de la sold. In perioada cit voi fi in spital dupa operatie, expira cele 183 zile de concediu medical. Perioda de refacere dupa operatie si recuperarea vor fi deci dupa acest termen. Cum trebuie sa procedez pentru a obtine o prelungire a termenului de 183 zile? Doresc sa evit pensionarea medicala si evident sa imi reiau activitatea cit mai curind posibil.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: OldManAlex57 , utilizator 16:12, 24 Aprilie 2012
Vorbiti cu medicul expert de la casa de sanatate. Multa sanatate!

OUG nr. 158/2005:

ART. 14
(1) Medicul primar sau, dupã caz, medicul specialist în afecţiunea principal invalidantã poate propune pensionarea de invaliditate dacã bolnavul nu a fost recuperat la expirarea duratelor de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) În situaţii temeinic motivate de posibilitatea recuperãrii, medicul prevãzut la alin. (1) poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile, în scopul evitãrii pensionãrii de invaliditate şi menţinerii asiguratului în activitate.
(3) Medicul expert al asigurãrilor sociale decide, dupã caz, prelungirea concediului medical pentru continuarea programului recuperator, reducerea programului de lucru, reluarea activitãţii în raport de pregãtirea profesionalã şi de aptitudini ori pensionarea de invaliditate.

(4) Prelungirea concediului medical peste 183 de zile se face pentru cel mult 90 de zile, conform procedurilor stabilite de Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, denumitã în continuare CNPAS, împreunã cu CNAS, în raport cu evoluţia cazului şi cu rezultatele acţiunilor de recuperare.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
ana-cer, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical prelungit insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti cate zile de concediu medical am dreptul sa primesc, avand in vedere faptul ca am luat 90 de zile de la specialist, si 90 de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in caz de accident rutier! RAMONA42 RAMONA42 In luna iunie a acestui an am avut un accident rutier destul de grav, din care m-am ales cu numeroase fracturi si am suferit o serie de operatii. Momentan sunt ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu medical peste 183 de zile 51971 51971 Buna seara.In aprilie 2015 am fost operata de HDC 5-C6 stanga .In urma interventiei am facut recuperare, am beneficiat de 90 zile CM dat de neurolog si aprobat ... (vezi toată discuția)