Buna ziua, am control de la Politia Economica si de la Garda Financiara, si imi cer actele din 2008-2011 si eu nu le-am depus in contabilitate deoarece eram la inceput si nu stiam cum trebuie procedat. Cei de la economic au fost al toate primariile sa ridice actele mele. Acum circa 6 luni a mai venit cineva de la economic si tot pe aceeasi chestie, mi-a ridicat doar un contract si atat, si acum imi cer si 2008-2011. E cumva vre-o chestie penala sau se poate lasa cu arestare? Va rog sa imi spuneti ca de 3 zile numai pot sa dorm de teama.
Probabil control tematic. Ati gresit foarte mult relativ la evidenta contabila dar in aceste cazuri se lasa numai cu amenda in nici-un caz cu arestare. Arestarea apare numai in cazuri clare de evaziune fiscala si nici atunci intotdeauna.
In conformitate cu prevederile art. 43 din legea nr. 82 din 1991 - legea contabilitatii "efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte, precum şi omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi de pasiv ce se reflectă în bilanţ, constituie infracţiunea de fals intelectual şi se pedepseşte conform legii".
Va multumesc, dar nu a fost cu rea intentie, a fost nestiinta. Stiu ca domnia si prostia se plateste. Aveam 18 ani la vremea aia si nu stiam eu cum e cu facturi, tva s.a.m.d. Daca este cazul platesc T.V.A-ul si tot ce trebuie, nu am avut niciodata intentia de a falsifica sau ceva de genu.
Evaziune fiscala?
ccip
Buna, am o intrebare si as avea nevoie de un raspuns si o indrumare/recomandare - casa de avocatura.
- In anul 2008, am ridicat din firma 210.000RON. Pe op ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala
Alex1118
Buna ziua, am si eu o intrebare, de cca 3 ani ma tot cheama pe la ANAF pe la pol economică ptr o evaziune fiscală de 1.5 miliarde vechi. M-am judecat cu ANAF ... (vezi toată discuția)