avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna ziua, am si eu o intrebare, de cca 3 ani ma tot cheama pe la ANAF pe la pol economică ptr o evaziune fiscală de 1.5 miliarde vechi. M-am judecat cu ANAF si am câștigat. In urma solutionarii, prejudiciul a ajuns de la 1.5miliarde vechi la 300 de milioane vechi. Problema este ca dosarul meu urmează sa plece spre parchet cu inceperea urmăririi penale. Pana aici am inteles. Problema este daca la 300 de milioane vechi poate sa te aresteze cu executare sau sa iti dea cu suspendare. Va rog un raspuns cat se poate de simplu de inteles deoarece numai judec de 2 săptămîni de cand am aflat ca poate sa ma aresteze. Va multumesc.

PS evaziunea nu a fost făcută cu rea intenție am avut niste probleme cu contabila si nu a depus actele. Defap le-a depus dar pe 0 si in urma unei încrucișari sa ajuns la concluzia de evaziune.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Instalator , utilizator 12:53, 15 Februarie 2015
Buna ziua,

Nu e vorba doar de prejudiciu, ci si de alte aspecte precum antecendentele penale. Daca e prima fapta aveti sanse mari de pedeapsa fara executare in inchisoare. In ceea ce priveste arestarea preventiva pe durata procesului.. asta depinde nu doar de antecendetele dvs ci si de atitudinea dvs. Ar fi util sa aveti un avocat ca sa evitati alte probleme posibile.

Succes,
Dar daca se achita suma in cauza nu se inchide cazul?
Cert este ca nu sunt de rea credință si vreau sa platesc prejudiciul dar nu am in momentul respectiv. Nu sunt recidivist si nu am mai avut antecedente penale. Am avocat. Nici macar amenzi de circulație nu am mai avut de ceva vreme. Dar am citit in codul penal ca doar daca prejudiciul este de 50000€ atunci e ceva legat de arestare. Asta e marele meu dubiu ca nu inteleg si imi e al dracu de frica sa nu ma trezezesc cu vre-o arestare.
Si inca o chestie? Cat poate dura un astfel de proces? Adica poate dura ani de zile?
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Alex1118 a scris:

Cert este ca nu sunt de rea credință si vreau sa platesc prejudiciul dar nu am in momentul respectiv.

Sincer sa fiu, eu unul as incerca sa ma imprumut si sa achit cat mai devreme debitul ca sa dorm seara linistit. Frica aceasta si anxietatea cu care va confruntati este mai pacatoasa decat un credit de la un privat sau la o banca. Daca afacerea este inca functionala dupa o perioada mai dificila o sa urmeze si redresarea financiara pe cand incertitudinea cu care va confruntati poate in anumite conditii sa va altereze conditia medicala care este mult mai greu de refacut si mai costisitoare.

Stiu ca nu este o recomandare juridica dar uneori este mai bine sa fie evaluate alte aspecte decat cele juridice.

Va urez sa aveti nervi tari si putere pentru a trece peste acest moment dificil din viata dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt evaziune fiscala in valoare de apoximativ 100000 ron (vezi toată discuția)
Complicitate la evaziune fiscala Danii83 Danii83 Buna ziua, numele meu este Daniel, si as avea o intrebare pentru cei in masura sa ma ajute. In urma cu un an de zile am ajutat la infiintarea a 3 societatii ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala - plata integrala prejudiciu, renuntare la urmarirea penala alexandu823 alexandu823 Buna seara, Se poate dispune renuntarea la urmarirea penala sau netrimiterea in judecata pentru o fapta de evaziune fiscala cu prejudiciu de 17 000 Ron, ... (vezi toată discuția)