avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna ziua, am si eu o intrebare, de cca 3 ani ma tot cheama pe la ANAF pe la pol economică ptr o evaziune fiscală de 1.5 miliarde vechi. M-am judecat cu ANAF si am câștigat. In urma solutionarii, prejudiciul a ajuns de la 1.5miliarde vechi la 300 de milioane vechi. Problema este ca dosarul meu urmează sa plece spre parchet cu inceperea urmăririi penale. Pana aici am inteles. Problema este daca la 300 de milioane vechi poate sa te aresteze cu executare sau sa iti dea cu suspendare. Va rog un raspuns cat se poate de simplu de inteles deoarece numai judec de 2 săptămîni de cand am aflat ca poate sa ma aresteze. Va multumesc.

PS evaziunea nu a fost făcută cu rea intenție am avut niste probleme cu contabila si nu a depus actele. Defap le-a depus dar pe 0 si in urma unei încrucișari sa ajuns la concluzia de evaziune.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Instalator , utilizator 12:53, 15 Februarie 2015
Va multumesc ptr încurajări si o sa revin dupa prima infatisare cu detalii. Momentan mai am o declarație la pol economică si apoi la parchet. Va multumesc si va urez toate cele bune.
Daca aveti un domiciliul stabil - cunoscut de catre autoritati , daca de fiecare data cand ati fost citat v-ati prezentat la organele de urmarire penala, daca ati avut o atitudine de recunoastere a vinei si ati manifestat dorinta vizibila de recuperare a prejudiciului , daca v-ati asumat responsabilitatea faptei , daca ati constientizat gravitatea faptei ,etc . procurorul de caz poate dispune cercetarea dvs. in stare de libertate.
Sugestia mea este ca , pana in momentul in care aveti prima infatisare in fata instantei - adica in fata judecatorilor - sa achitati in totalitate prejudiciul acuzat. Chiar daca nu sunteti de acord cu suma sau chiar daca considerati ca nu sunteti de vina.
Faceti totul pentru a va duce spre minimul pedepsei - aceasta va exista. Evaziunea fiscala este considerata infractiune grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt evaziune fiscala in valoare de apoximativ 100000 ron (vezi toată discuția)
Complicitate la evaziune fiscala Danii83 Danii83 Buna ziua, numele meu este Daniel, si as avea o intrebare pentru cei in masura sa ma ajute. In urma cu un an de zile am ajutat la infiintarea a 3 societatii ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala - plata integrala prejudiciu, renuntare la urmarirea penala alexandu823 alexandu823 Buna seara, Se poate dispune renuntarea la urmarirea penala sau netrimiterea in judecata pentru o fapta de evaziune fiscala cu prejudiciu de 17 000 Ron, ... (vezi toată discuția)