avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de trecere curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de trecere curte comuna

Buna ziua,

Am si eu mai multe intrebari legate de o problema de servitute:

Intr-o curte comuna exista 3 colocatari:

1 casa nationalizata cu 2 apartamente situate unul in prelungirea celuilalt (tip vagon)
2. casa proprietate incepand din spatele celui de-al doilea apartament.

In casa nationalizata 1 apartament este in continuare in proprietatea statului locatarii fiind chiriasi iar 1 apartament a fost vandut ( casa nu a fost revendicata proprietarii renuntand la dreptul de proprietate)
La momentul cumpararii apartamentului 2 terenul din fara casei de 17x4,5 m a ramas in continuare in proprietatea statului pe terenul aferent platindu-se impozit la stat

In casa din spate exista proprietari atat pe teren cat si pe casa.

Proprietarul casei (apartamenului 2) are o curticica imprejmuita cu gard facuta cu acordul verbal al parintilor actualilor proprietari care la acel moment erau proprietari. Lasand drept de trecere pietonal de 2 m.

Proprietarul din spate doreste acum drept de trecere cu masina, scoaterea gardului actual sau marirea cu inca un metru a spatiului de trecere prin curtea comuna cu latime de 4,5 m ca sa isi parcheze masina in curtea lui.

Cu cine trebuie proprietarul casei din spate sa discute aceasta problema. Cu statul care este proprietarul terenului sau cu proprietarul apartamentului 2 care este chirias pe teren.

Proprietarul apartamentului 2 nu doreste sa se treaca cu masina prin fata geamului, sa isi ridice masa din curte constant ca sa se treaca cu masina cata vreme exista trecerea pietonala.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Mod de impartire a unei mosteniri Lili321 Lili321 Buna seara, A ramas o casa de la bunicii mei. Parintii mei si matusa mea s-au inteles sa imparta casa si curtea impreuna. Problema e urmatoarea, casa este ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Constructie temporara pe teren in indiviziune lovely_black_mamba lovely_black_mamba Buna, Am cumparat un apartament intr-o casa veche (casa nationalizata) si unul dintre proprietari este de fapt Consiliul Local. La un moment dat locuinta a ... (vezi toată discuția)