avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie temporara pe teren in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie temporara pe teren in indiviziune

Buna,
Am cumparat un apartament intr-o casa veche (casa nationalizata) si unul dintre proprietari este de fapt Consiliul Local. La un moment dat locuinta a fost data unui chirias care a deschis un bar, construind si o terasa "temporara" pe terenul din curtea casei, teren aflat in indiviziune cu ceilalti 5 proprietari din casa, teren care insa este inchiriat de la Primarie.
Evident, anii au trecut, si barul acela nu mai este dar terasa a ramas (a mai aparut insa o mica construcite lipita de bar creata de alti "chiriasi" ai acelui apartament).
M-ar interesa cum as putea cere desfiintarea respectivei terase care ocupa o buna parte din front-ul la strada.
M-ar ajuta cu ceva sa cer iesirea din indiviziune a mea si asta ar "declansa" reviziurea situatie terenului curtii ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:57, 13 Noiembrie 2013
Plangere la ISC, notificare... ce inseamna terasa temporara?
lovely_black_mamba a scris:

Buna,

Evident, anii au trecut, si barul acela nu mai este dar terasa a ramas



Dacă au trecut anii (mai mult de 2), plîngerea e fără folos. Nu se mai poate constata contravenţia, nu se mai poate dispune desfiinţarea lucrărilor.

Nici ieşirea din indiviziune nu este o soluţie. În primul rînd, nu ştiu dacă deţineţi terenul în folosinţă sau în proprietate. În al doilea rînd, chiar dacă aveţi un drept de proprietate asupra terenului, nu văd cum s-ar putea împărţi o curte în parcele care să fie atribuite în proprietate exclusivă. Mai mult, ar apare problema dreptului de acces la construcţie (servitute), a dreptului de acces la conductele de gaz, apă, canalizare şi multe altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ffff urgent, ajutor!!! Doina Elena Doina Elena buna ziua, as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema o casa nationalizata este cumparata de 3 proprietari, unul sunt si eu. acum sunt proprietara si pe ... (vezi toată discuția)
Scoatere din indiviziune teren curte comuna lauraflorina29 lauraflorina29 Buna ziua, Am cumparat un imobil nationalizat in 2004 cu o curte aflata in indiviziune cu alti 2 proprietari. As dori sa stiu cum pot proceda pentru a ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil, 18 apartam.,curte,beciuri,pod/fara acordul a 4 proprietari budamagda budamagda Va rog sa ma ajutati, deoarece in imobilul in care locuiesc la et.II , imobil de peste 100 de ani in plin centru, in forma de U, 13 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)