avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoatere din indiviziune teren curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoatere din indiviziune teren curte comuna

Buna ziua,
Am cumparat un imobil nationalizat in 2004 cu o curte aflata in indiviziune cu alti 2 proprietari. As dori sa stiu cum pot proceda pentru a scoate din indiviziune cota mea parte din curte deoarece unul din proprietari este plecat din tara de foarte multi ani iar cel de-al doilea nu doreste scoaterea din indiviziune lasand impresia prin comportament ca acel teren ii apartine in totalitate ( mentionez ca terenul este inca in proprietatea DAFI).
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
lauraflorina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 17:45, 10 Iunie 2009
Nu se poate.
O confuzie des intalnita in viata de zi cu zi. Indiviziunea este un atribut al dreptului de proprietate iar Dvs nu aveti asa ceva in ceea ce priveste curtea (cred ca nici in ceea ce priveste terenul de sub casa).
O actiune de iesire din indiviziune poate fi initiata numai de proprietar si, precum se poate intelege lesne, nu are aplicabilitate in cazul Dvs. deoarece avem un singur proprietar (DAFI).
Incercati sa cumparati acest teren de la DAFI (am inteles ca se vand acum), urmand ca dupa ce deveniti proprietar sa va adresati instantei cu o cerere de iesire din indiviziune fata de DAFI sau cei 2 vecini (in cazul in care si ei procedeaza la cumparare).
Terenul de sub casa imi este vandut o data cu imobilul iar terenul aferent curtii in cota indiviza apare si el inscris in actul de proprietate sub forma de promisiune de vanzare. Mai am si alti vecini care au facut scoaterea din indiviziune pe cale amiabila si intelesesem ca ar fi posibila si calea judecatoreasca in caz de neintelegere. In speta sunt 2 curti mici la care la una ni se interzice accesul in totalitate iar DAFI ne-a raspuns in scris ca trebuie sa ne intelegem amiabil insa fara a face ceva. O sa incerc si varianta vanzarii la DAFI insa din cate stiu nu se vand.
Multumesc pt lamurire.
Cum spuneam si inainte.. termenul de scoatere din indiviziune este folosit in corect in speta.
Intelegerea intre vecini in ceea ce priveste folosinta terenului e perfect valabila intre parti dar nu produce efecte fata de terti.... si nu constituie iesire din indiviziune. DAFI va vinde terenul in cote indivize, asa cum a fost incris in actele Dvs si nu va tine cont de aceste intelegeri (nu are aceasta obligatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren vila nexusryder nexusryder Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in ... (vezi toată discuția)
Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)