buna ziua. sintem 3 familii in curte ,am cumparat imobilul cu legea 112 pe 95 si momentan sintem in proces ptr. iesirea din indiviziune si intabularea terenurilor,fiecare familie dupa cota parte.mentionez ca ne intelegem intre noi asupra suprafetelor,nu sintem in litigiu. problema e ca dupa ce terminam procesul vrem sa vindem o parte din gradini unor vecini care au casele peste gard si nu au teren in dreptul gradinii noastre. putem sa o facem dupa ce terminam cu instanta si devenim proprietari pe teren sau daca nu,de ce? trebuie sa mai deschidem alt proces?locuiesc in sibiu si nu stiu daca dupa terminarea procesului avem drepturi depline asupra terenului .cu miltumiri,ranguastept o lanmurire
Al meu padre a vandut fara intabulare, fara iesirea din indiviziune, mai mult decat partile indivize care ii reveneau si dreptul meu de creanta, fara consimtamantul coindivizionarului, la un pret neserios ...... , totul fiind pe pamantul mamei....
A decedat de cateva luni, dar trebuie sa-l urmaresc in instanta.
Mi-a fost rusine sa-l dau in judecata in timp ce traia. Mai are o judecata de apoi, de care nu va scapa. Pe cumparatori nu-i iert.
Nu inteleg de ce ati ajuns la judecata; daca va intelegeti trebuia sa ajungeti la notar?????
buna ziua.
dl. doncean,
actul de vanzare intocmit de tatal dvs. nu are nici o valoare . nu avea cum sa vanda fara ca respectiul imobil sa fie intabulat . sau cota sa parte din acel imobil . mai mult decat atat nu avea cum sa vanda parti indivize care nu-i reveneau dansului.
probabil ca este vb. de o instrainare in baza unui inscris sub semnatura privata.
iar iesirea din indiviziune se poate realiza pe cale amiabila si pe calea instantei de judecata. ;)
pt. user :
dupa ce finalizati procesul de iesire din indiviziune , va trebui ca fiecare sa-si intabuleze cotele parti in cf.
ulterior se poate proceda la instrainarea in mod valabil a cotelor respective.
intai trebuie sa vedeti cum va face expertul judiciar parcelarea!!! daca stiti ca unul sau mai multi coproprietari vor sa vanda , ar trebui sa creati acea "parcela" cu ocazia "iesirii din indiviziune".
trebuie sa fiti atenti si la aspecte de genul : cat teren ramane in "indiviziune fortata" (cai de acces comune, suprafata aferenta imobilelor constructie in condominiu=comun)
si nu in cele din urma trebuie sa stiti ca sentinta pe care o obtineti trebuie inscrisa ulterior in cartea funciara printr-o documentatie realizata de un autorizat cadastru si avizata de OCPI . daca primiti de ex dvs o parcla cu suprafata x (cota parte a dvs) , pentru ca sa vindeti o "bucata" trebuie dupa intabularea acesteia sa mai faceti o documentatie de parcelare si o vizita la notar , abea dupa aceea puteti vinde.