avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna seara .
as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o parcela cadastrala, si in care este proprietar statul ,iar cel care doreste aceasta iesire din indiviziune este proprietar pe o parte de teren ,aflat pe aceeasi parcela cadastala. va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:44, 21 August 2010
Pai iesirea din invidiziune poate si facuta numai de catre proprietari.
Cei care au un drept de folosinta, nu au cum sa realizeze iesirea din indiviziune.
Sa inteleg sa statul este coproprietar cu o persoana fizica?
Pentru a putea iesi din indiviziune este necesara chemarea in instanta a tuturor coindivizarilor,in cazul in care coindivizarii nu sunt deacord sa procedeze la iesirea din indiviziune pe cale amiabila.
Coindivizari inseamna proprietari in devalmasie (cote - parti indivize), dar userul spune de proprietari si titulari ai dreptului de folosinta, si mai este si statul proprietar.
Poate ne lamureste ce calitate are dumnealui si ce calitate are statul.
se poate cu conditia sa participe si statul in calitatea sa de proprietar la iesirea din indiviziune.
In anul 1997 statul roman proprietar prin nationalizarea facuta in 1950 ,a facut o apartamentare ,pe parcela in cauza ,atribuind cote-partii indivize cu drept de folosinta ,proprietarilor apartamentelor cumparate in baza L.112/95 din imobil aflat pe parcela alaturata.Ambele parcele topo cadastrale au figurat pe o singura fila de CF, iar in urma apartamentarii din 1997, parcela in cauza a trecut la o alta fila de CF colectiva, rezultand 2 parcele topo cu 2 cartii funciare colestive distincte si cu 2 file de CF individuale (apartamentariile)

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren si iesire din indiviziune. officemvp officemvp buna ziua! va solicit sa-mi spuneti , ce trebuie sa fac in legatura cu un teren.? In primul rand am o decizie def.+irev.in care se dispune radierea ... (vezi toată discuția)
Ordin prefect ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , ieri am primit de la Institutia Prefectului ordinul de punere in posesie pentru o cota parte din gradina aferenta casei . Cealalta cota parte din ... (vezi toată discuția)
Teren al statului roman in curte comuna apascalau apascalau Buna ziua, Am un imobil intr-o curte comuna, in care mai exista un proprietar, precum si o parcela de teren aflata in proprietatea statului roman, ... (vezi toată discuția)