avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna seara .
as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o parcela cadastrala, si in care este proprietar statul ,iar cel care doreste aceasta iesire din indiviziune este proprietar pe o parte de teren ,aflat pe aceeasi parcela cadastala. va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:44, 21 August 2010
In baza L 112, s-au cumparat apartamentele si terenul de sub acestea. Terenul aferent constructiei este inchiriat de catre CL, prin HCL avand posibilitatea sa-l cumparati. Problema este ca HCL-urile ies cu drept de cumparare, fara licitatie, la pretul stabilit de expert, multiplicat de cate ori are chef CL.
Inteleg ca ceea de vreti dv. sa partajati este dreptul de folosinta, Nu se poate. Puteti sa depuneti cereri de cumparare a terenului aferent constructiei (terenul este in proprietatea privata a UAT)si, daca va convine pretul, il cumparati. Atunci puteti, avand calitatea de proprietari, sa iesiti din indiviziune.
Ceea ce detineti dv. este un contract de inchiriere pentru teren.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
elena138, utilizator
Precizez ca in prezent pe parcela in cauza exista 2 proprietari
1. Primul fiind Statul roman cu restul de teren atribuit proprietari(fosti chiriasi) ai apartamentelor.cumparate in baza L112/95 si edificate pe alta parcela .Ei avand drept de folosinta asupra terenului in cote -partii, drept inscris in CF.
2 Al doilea fiind fostul proprietar nationalizat si care îi sa restituit, prin proces ,terenul aferent apartamentelor edificate pe parcela in cauza
Intrebarea mea este; daca pot iesi din indiviziune cu statul ,pe cale amiabila /proces dar fara sa implic coindivizarilor care au in chirie cotele parti din restul de teren. Va multumesc f.mult.
Deci, dv. sunteti proprietarul caruia i s-a reconstituit dreptul de proprietate? Daca sunteti coproprietar cu consiliul local (nu statul) pe aceeasi parcela, puteti cere iesirea din indiviziune. Dreptul de folosinta al cumparatorilor nu va fi afectat. Cumparatorii au contracte de inchiriere incheiate cu CL. In aceasta situatie, daca doriti sa nu le tulburati posesia, incheiati, dupa iesirea din indiviziune, contract de inchiriere pe partea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren si iesire din indiviziune. officemvp officemvp buna ziua! va solicit sa-mi spuneti , ce trebuie sa fac in legatura cu un teren.? In primul rand am o decizie def.+irev.in care se dispune radierea ... (vezi toată discuția)
Ordin prefect ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , ieri am primit de la Institutia Prefectului ordinul de punere in posesie pentru o cota parte din gradina aferenta casei . Cealalta cota parte din ... (vezi toată discuția)
Teren al statului roman in curte comuna apascalau apascalau Buna ziua, Am un imobil intr-o curte comuna, in care mai exista un proprietar, precum si o parcela de teren aflata in proprietatea statului roman, ... (vezi toată discuția)