avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordin prefect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordin prefect

Buna ziua , ieri am primit de la Institutia Prefectului ordinul de punere in posesie pentru o cota parte din gradina aferenta casei . Cealalta cota parte din gradina se afla in proprietatea statului ( legea 112) .
Pot face iesirea din indiviziune cu statul ?
Ce ar trebui sa fac in continuare pentru a intabula aceasta suprafata ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanador2006 , utilizator 18:18, 12 Februarie 2010
cautati un autorizat cadastru ( lista cu autorizati o gasiti la OCPI din judetul dvs ) care va face o documentatie de parcelare. ( si ar trebui sa stie in a cui administrare e acel teren al statului , institutie care da o adresa cum ca e deacord cu parcelarea. )
Situatia sta asa , am cumparat in 1989 inainte de revolutie, 3/16 dintr-un imobil, restul imobilului fiind al unei terte familii. Aceasta familie a fugit in strainatate , partea ei fiind preluata de stat. In ani, am cumparat si partea nationalizata. Intrebarea pe care o am este legata de terenul ce apartine imobilului .
In baza legii 10/2001 am fost pusa in posesie asupra terenului ( gradinii aferente casei) corespunzator acelei cote de 3/16 , prin ordin de prefect . Asta s-a intamplat ieri .
Diferenta de gradina aferenta casei este si probabil va ramane inca in proprietatea statului fiind nationalizata cu alta lege .
Pe mine ma intereseaza ce trebe sa fac acuma ca am acest ordin asupra portiunii de 3/16 din gradina ca sa fiu in regula .
Imi cer scuze probabil nu ma stiu exprima in termeni juridici . Ideea e ca ma gandesc ca trebuie cumva sa apara in CF acest ordin , trebuie sa platesc impozit pe teren. Si nu stiu pasii ce trebuie sa ii fac.
Va multumesc
Ordinul prefectului se inscrie in cartea funciara fara documentatie topografica. deci trebuie cu ordinul in original (sau o copie legalizata) si o copie dupa actul de identitate al dvs sa mergeti la biroul de carte funciara sa completati o cerere si ultima data se plateau 60 roni pt inscriere act in CF. va trebui sa completati si o cerere. un urma inscrierii actului vi se va elibera un extras cf in care proprietari ve-ti fi dvs in cota de 3/16 si statul roman in cota de 13/16. in stare de indiviziune cu statul.
doar daca doriti puteti trece la faza cu parcelare...
Va multumesc mult , toata ziua mi-am prins urechile pe internet cautand legislatia in domeniu si sincer nu am gasit nicaieri explicat exact ce trebuie sa fac asa ca raspunsul dumneavoastra e mai mult decat binevenit .
Parcelarea de care ziceati banui ca inseamna iesirea din indiviziune care sunt convinsa ca inseamna o groaza de bani . Nu stiu exact care ar fi avantajele acestei parcelari in conditiile in care pe terenul statului platesc chirie . Doar ca sa stiu exact unde investesc in gradina si unde nu eventual . Poate nu vad eu avantajele ...
Oricum inca o data va multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Intabulare,iesire din indiviziune si vinzare iuliana lucia iuliana lucia buna ziua. sintem 3 familii in curte ,am cumparat imobilul cu legea 112 pe 95 si momentan sintem in proces ptr. iesirea din indiviziune si intabularea ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)