avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren al statului roman in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren al statului roman in curte comuna

Buna ziua,

Am un imobil intr-o curte comuna, in care mai exista un proprietar, precum si o parcela de teren aflata in proprietatea statului roman, confiscata de la fostul proprietar in baza decretului 223/1974, si care nu a fost revendicata.

Exista vreo posibilitate de a intra in posesia acestul teren al statului roman, sau eventual de a-l cumpara acest teren de la statul Roman?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: apascalau , utilizator 19:32, 12 Aprilie 2013
daca-i curte comuna presupun ca sunteti in indiviziune si, deci un partaj ar fi o solutie
insa sa nu fie vb despre o coproprietate continua si fortata...
:)
un avocat bun poate evalua si propune solutii posibile.. daca ele exista
In indiviziune sunt doar partile comune, adica intrara counna si o curte comuna. In rest fiecare proprietar are partea lui de curte cu nr. topo. separat si in CF separat. Deci vecinul meu are partea lui de curte care e numai a lui, statul roman are bucata lui te teren care e numai al lui cu nr. topo. si CF separat, si la fel si eu.
un apartament din cele 3 e al statului? fiecare din voi aveti o superficie si, respectiv, o servitute de trecere pt accesul la teren?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters267790, utilizator
Accesul nu e cu servituti, ce e cu cote parti din drumul si curtea comuna. Practic, o treime din drumul si curtea comuna apare la mine in CF, o treime din drumul si curtea comuna apare la statul roman in CF, si o treime din drumul si curtea comuna apare la vecinul meu in CF. Statul roman are si el o camera in imobil, iau eu si vecinul avem fiecare cate un apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere versus drum de acces lili ticala lili ticala In 1999 am obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel pt servitute de trecere,intrucat casa si terenul sunt intr-un loc infundat ,fara alte cai de ... (vezi toată discuția)
Curte in indiviziune din 1974 vecin demolat! - intabulare? draghicidumitruadrian draghicidumitruadrian Am urmatoarea speta: Curte in indiviziune din 1974 (doi proprietari) in 1989 a fost expropriat (vecinul) doar de casa nu si de teren de catre stat (casa a fost ... (vezi toată discuția)
Servitute pentru superficie smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pe terenul in proprietatea mea, se va ridica o constructie proprietatea altei persoane, ... (vezi toată discuția)