avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte in indiviziune din 1974 Vecin demolat! - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte in indiviziune din 1974 Vecin demolat! - intabulare?

Am urmatoarea speta: Curte in indiviziune din 1974 (doi proprietari) in 1989 a fost expropriat (vecinul) doar de casa nu si de teren de catre stat (casa a fost demolata).Am ramas singur pana in prezent.(a venit revolutia) Intrebare: Terenul il impart cu statul ca in indiviziune? La arhivele nationale exista exproprierea de 72mp (imobil si atat) nu scrie nimic de teren!!! Cum fac cadastrul si intabularea?
Multumesc anticipat! #-o
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 09:04, 8 Martie 2014
Intabularea o puteti face numai in baza actelor de proprietate. Deoarece nu s-a finalizat exproprierea si pentru teren sunteti in continuare in indiviziune pe teren cu vechiul proprietar.
Ati avut acte de proprietate, amandoi, in indiviziune pe curte? Ce acte, exact? Care e istoricul?
Exista o problema! proprietarii (vecini) au decedat acum zece ani. Nu au trecut deloc de la exproprierea casei. Ce fac in speta de fata? Astept ,30 ani pentru a intra in posesie prin posesiune ? Mai sunt 5 ani! (din 1989) Am actul de vanzare cumparare din 1974 cu 514mp din care 210mp in indiviziune.
pot face intabularea fara scoaterea din indiviziune? Pot face intabularea fara vecin?
Este ceva ce nu inteleg. Ati cumparat imobilul in 1974 ,inainte de intrarea in vigoare a legilor 58 si 59, da?Daca ati cumparat casa cu teren cu tot , in acest caz sunteti proprietar doar pe terenul pe care l-ati cumparat , la terenul vecinilor trebuie sa le cautati mostenitorii daca vreti sa faceti iesirea din indiviziune, chiar daca l-ati folosit nu este al dvs. Daca in CF este trecut terenul de la cumparare ce intabulare vreti sa faceti?

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren prin procedura ordinul prefectului. alin113 alin113 Bună seara, va rog puțin ajutor cu niste nelămuriri sau sfaturi care sunt mai mult decât binevenite. O sa fie un mesaj mai lung că sa va pot explica ce sa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune, dezbatere succesorala monica_z monica_z Buna ziua am o problema care nici nu prea stiu unde sa o incadrez. Tatal meu care a decedat in 2009 a fost unic mostenitor al bunicului meu mentionez ca avea ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar Stoiancornel Stoiancornel Va rog, cine ma poate lamuri? In 1974 parintii mei au cumparat casa de la Stat cf Legea 4/1974 iar in Decizie si in Titlul de proprietate sunt trecuti la ... (vezi toată discuția)