avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren prin procedura Ordinul Prefectului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren prin procedura Ordinul Prefectului.

Bună seara, va rog puțin ajutor cu niste nelămuriri sau sfaturi care sunt mai mult decât binevenite. O sa fie un mesaj mai lung că sa va pot explica ce sa întâmplat. Am achiziționat un teren intravilan cu casa în cf și suprafata de 1475 mp și așteptând intabularea dreptului de proprietate timp de 2 luni, azi notarul îmi spune că a primit respingere pentru că după cum spune dansa că din acel teren in jur de 500 mp a fost luat de stat. Acum notarul trebuie să facă rectificare și eu o sa am o suprafață mai mică, cea ce este aberant pentru că eu nu am nici o vina. Notarul spune că eu pot recupera terenul prin procedura Ordinul Prefectului, dar am vorbit cu băiatul de la primarie de la cadastru și a spus că nu este posibil deoarece casa nu exista fizic in teren adică este cazuta la pământ. Puteți să mă sfătuiți ce este de facut.?

Mulțumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: alin113 , utilizator 10:57, 16 Martie 2020
Un sfat va rog? Mulțumesc frumos!
De la cine ati achizitionat terenul? De la persoana fizica printr-un act de vanzare-cumparare? In ce an? Daca ati cumparat dupa 1974, pe vremea vechiului regim, terenurile treceau in propreitatea statului cf legii 58/1974. Totul depinde de actele prin care ati cumparat imobilul. In contextul in care pana in 1989 vi s-a luat terenul prin expropriere, aveti de lucru intr-un alt mod, nu prin ordinul prefectului. Daca prin contractul initial ati cumparat teren si casa, iar casa , chiar in stare de degradare, exista, nu aveti de intampinat probleme la cadastru sau in alta parte. Ea trebuie trecuta pe planurile cadastrale. Totul tine de actul dvs initial
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2020
Alexandrina Mihai,
Bună ziua, terenul și casa au fost cumpărate anul acesta de la persoana fizică prin contract v-c, in contract este trecută toată suprafața de 1475 mp și casa, conform cf-ului anexat la dosar doar că la trimiterea dosarului la OCPI a venit respingere și notarul mi-a spus că trebuie să facă o rectificare de suprafață și o să rămân cu o suprafață mai mică deoarece o parte este a statului care a fost luată de la proprietar nu știu în exact ce an. Nu cred că este normal pentru că în extrasul de cf nu se specifica niciunde că suprafața x este deținută de statul român, daca știam lucrul acesta nu mai cumpărăm.

Mulțumesc frumos!

Alexandrina Mihai a scris:

De la cine ati achizitionat terenul? De la persoana fizica printr-un act de vanzare-cumparare? In ce an? Daca ati cumparat dupa 1974, pe vremea vechiului regim, terenurile treceau in propreitatea statului cf legii 58/1974. Totul depinde de actele prin care ati cumparat imobilul. In contextul in care pana in 1989 vi s-a luat terenul prin expropriere, aveti de lucru intr-un alt mod, nu prin ordinul prefectului. Daca prin contractul initial ati cumparat teren si casa, iar casa , chiar in stare de degradare, exista, nu aveti de intampinat probleme la cadastru sau in alta parte. Ea trebuie trecuta pe planurile cadastrale. Totul tine de actul dvs initial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greșeală notar. alin113 alin113 Bună seara, va rog daca mă puteți ajuta cu un sfat in legătură cu ce as putea face în situația în care mă aflu momentan. Am achiziționat o casa cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)
Obtinerea ordinului prefectului pe suprafata reala a curtii florin_razvan florin_razvan Buna ziua, In urma unui certificat de mostenitor emis in 1991, tatal meu a mostenit casa si teren in suprafata de 950 mp in curte imprejmuita cu gard. ... (vezi toată discuția)