avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greșeală notar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greșeală notar.

Bună seara, va rog daca mă puteți ajuta cu un sfat in legătură cu ce as putea face în situația în care mă aflu momentan.

Am achiziționat o casa cu teren într-un sat din județul Timiș, totul a decurs normal m-am înțeles cu vânzătorii asupra prețului, casei, și suprafața totală a terenului 1475 mp total (trei frați) mers la notar scos cf, fiscal certificat energetic tot ce trebuie, sa făcut contractul de vânzare/cumparare și așteptând înscrierea dreptului de proprietate în cf, mă trezesc că în cf-ul cel nou apare cota de 1/1 din casa și cota de 820mp/1475 mp. Deci pe scurt am luat țeapă cu 655 mp. Va rog să mă sfătuiți ce este de făcut, până săptămâna viitoare când am sa consul un avocat.

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: alin113 , utilizator 11:56, 10 Mai 2020
ce scrie in actul dvs de vanzare ? Poate fi o eroare materioala care se poate indrepta.
Mergeti la notarul respectiv sa verifice.
nu ati citit si dvs actul inainte sa il semnati ?
Poate din măsurătorile cadastrale a rezultat mai putin.
Bună dimineața, in C-V scrie suprafața de 1475mp conform cf-ului atașat la dosar înaintea semnarii contractului.

Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

ce scrie in actul dvs de vanzare ? Poate fi o eroare materioala care se poate indrepta.
Mergeti la notarul respectiv sa verifice.
nu ati citit si dvs actul inainte sa il semnati ?

Bună dimineața, terenul are o suprafață totală de 1475 mp din care eu am o cota de 820mp /1475mp.

Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Poate din măsurătorile cadastrale a rezultat mai putin.

Un motiv trebuie să existe. Va dati seama ca nu ar fi putut să scrie "din burta" 820 m.p". Si mai ales că actul a fost verificat si de asistentul registrator de la Biroul de Carte Funciară, cu ocazia intabularii.
Mergeți cu actele la biroul notarial si întrebați.

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren prin procedura ordinul prefectului. alin113 alin113 Bună seara, va rog puțin ajutor cu niste nelămuriri sau sfaturi care sunt mai mult decât binevenite. O sa fie un mesaj mai lung că sa va pot explica ce sa ... (vezi toată discuția)
Poate vinde fără succesiune bunica ? Gigi Dumitru Gigi Dumitru Bunicul e decedat de 20 de ani, actele sunt pe numele bunici casa +800 m pătrați, bunica are 4 copii, imi poate vinde o parte din terenul de 800 m din curte ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)