milika a scris:
da
Maestre, nici daca ati fi fost intre cei 300 de spartani condusi de Leonidas iar pe roba d-voastra ar fi aparut lacedemonianul "lambda" n-at fi raspuns mai pe scurt. Pe scurt insa atat de plin de miez, atat de plin de intelesuri adanci! Sper sa nu va supar scriind aici ca eu am interpretat usor extensiv raspunsul d-voastra ca fiind un subtil
"Da' de unde!"
Iar dupa ce mi-ati luminat mintea cu acest "Da" subtil dar profund care de fapt inseamna "Da' de unde, adica tot un fel de "Da" numai ca pe invers (fara nimic gay, desigur) am inceput sa caut in lege si sa vad cata dreptate aveti.
(3) Terenurile atribuite in folosinta pe durata existentei constructiilor dobanditorilor acestora, ca efect al preluarii terenurilor aferente constructiilor, in conditiile dispozitiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale, trec in proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinta a terenului, proprietari ai locuintelor.
Cu alte cuvinte,
daca 100 de m au fost in folosinta tot atatia vor fi in proprietate pentru ca
NU exista niciun temei legal pentru a trece 360 mp in proprietate. Restul de 260 m sunt fie proprietatea comunei/orasului daca n-au fost solicitati de nimeni, fie proprietatea altei persoane, daca cei 260 mp au fost solicitati de fostii proprietari si primiti inapoi.
Cum se rezolva problema lui @Stoiancornel? Cu rabdarea treci marea, zice proverbul. Asadar va trebuie rabdare.
Nu cunosc amanuntele reale iar "adevarul sta in amanunte" (N. Romascanu) dar presupun ca situatia d-lui @Stoiancornel seamana cu situatiile pe care le-am mai intalnit. Adica cei 260 mp nu apar "in acte" ca fiind ai cuiva deoarece n-au mai dat niciunei alte persoane afara de tov. X restul terenului. Daca astfel sta situatia atunci, dupa 10 ani socotiti din 1 octombrie 2011 exista o solutie.
Art. 930 din Noul Cod civil
(1) Dreptul de proprietate asupra unui imobil şi dezmembrămintele sale pot fi înscrise în cartea funciară, în temeiul uzucapiunii, în folosul celui care l-a posedat timp de 10 ani, dacă:
...
c) imobilul nu era înscris în nicio carte funciară.