avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea Fondului Funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea Fondului Funciar

Va rog, cine ma poate lamuri? In 1974 parintii mei au cumparat casa de la Stat cf Legea 4/1974 iar in Decizie si in Titlul de proprietate sunt trecuti la teren :100 mp ,,atribuiti tov. X in indiviziune care fac parte din suprafata totala de 360 mp '' a intregii gospodarii. Conform cererii de retrocedare( punere in posesie) a Legii Fondului Funciar eu am primit in proprietate doar cei 100 mp din totalul de 360.
Bun! Alti vecini au cumparat casele de la Stat dupa Revolutie si , conf Ord prefectului au fost improprietariti cu intreaga suprafata de 360 mp.
Am facut demersuri in timp la primarie fara rezultat, Cine are experienta in domeniu... am sanse sa castig IN INSTANTA diferenta de teren care practic este tot in curte la mine dar platesc chirie pentru ea ?? Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 21:50, 27 Septembrie 2013
da
milika a scris:

da


Maestre, nici daca ati fi fost intre cei 300 de spartani condusi de Leonidas iar pe roba d-voastra ar fi aparut lacedemonianul "lambda" n-at fi raspuns mai pe scurt. Pe scurt insa atat de plin de miez, atat de plin de intelesuri adanci! Sper sa nu va supar scriind aici ca eu am interpretat usor extensiv raspunsul d-voastra ca fiind un subtil "Da' de unde!"
Iar dupa ce mi-ati luminat mintea cu acest "Da" subtil dar profund care de fapt inseamna "Da' de unde, adica tot un fel de "Da" numai ca pe invers (fara nimic gay, desigur) am inceput sa caut in lege si sa vad cata dreptate aveti.

(3) Terenurile atribuite in folosinta pe durata existentei constructiilor dobanditorilor acestora, ca efect al preluarii terenurilor aferente constructiilor, in conditiile dispozitiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale, trec in proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinta a terenului, proprietari ai locuintelor.


Cu alte cuvinte, daca 100 de m au fost in folosinta tot atatia vor fi in proprietate pentru ca NU exista niciun temei legal pentru a trece 360 mp in proprietate. Restul de 260 m sunt fie proprietatea comunei/orasului daca n-au fost solicitati de nimeni, fie proprietatea altei persoane, daca cei 260 mp au fost solicitati de fostii proprietari si primiti inapoi.
Cum se rezolva problema lui @Stoiancornel? Cu rabdarea treci marea, zice proverbul. Asadar va trebuie rabdare.
Nu cunosc amanuntele reale iar "adevarul sta in amanunte" (N. Romascanu) dar presupun ca situatia d-lui @Stoiancornel seamana cu situatiile pe care le-am mai intalnit. Adica cei 260 mp nu apar "in acte" ca fiind ai cuiva deoarece n-au mai dat niciunei alte persoane afara de tov. X restul terenului. Daca astfel sta situatia atunci, dupa 10 ani socotiti din 1 octombrie 2011 exista o solutie.

Art. 930 din Noul Cod civil
(1) Dreptul de proprietate asupra unui imobil şi dezmembrămintele sale pot fi înscrise în cartea funciară, în temeiul uzucapiunii, în folosul celui care l-a posedat timp de 10 ani, dacă:
...
c) imobilul nu era înscris în nicio carte funciară.



Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
:rofl:



o actiune de iesire din indiviziune pe teren, fiind singur in curte v-ar ajuta daca-i admisa
milika a scris:

:rofl:
o actiune de iesire din indiviziune pe teren, fiind singur in curte v-ar ajuta daca-i admisa


Unu. indiviziunea este o modalitate a unui patrimoniu, maestre, aici, pentru ca vorbim in scris despre un bun, ut singuli, formulei poetic-legale prin care cotele-parti asupra unui patrimoniu se materializeaza in bunuri palpabile zisa "iesire din indiviziune" ii spunem pe ardeleneste imparteala sau mai pe domneste-frantuzit "partaj". Booon.
Doi. Matre, je nʼavais aucune idée in temeiul carui titlu sa ceara partajul cat timp titlul originar zicea ca tov. X are in indiviziune 100 mp si chiar atata au primit urmasii tov. X. Apoi, sa zicem ca cere partajul ... pe cine cheama in judecata? Daca cheama comuna/orasul iar acestia chiar sunt proprietari cu titlu pe teren ... n-ar fi mai bine sa mearga la primarie si sa se inteleaga la pret decat sa dea banii pe taxe de timbru, expertize si avocati? Parerea mea.

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
e o soltie buna...dar primaria nu vinde fara licitatie...

si in Titlul de proprietate sunt trecuti la teren :100 mp ,,atribuiti tov. X in indiviziune care fac parte din suprafata totala de 360 mp '' a intregii gospodarii




ma uit si eu la ce zice omu asta....si vezi bine ca-i cornel, deci nu pare femeie:D
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 58/1974 clementzzamf clementzzamf Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ? loredy1983 loredy1983 Am si eu o intrebare .. este vorba de 6 asa zisi proprietari pe o suprafata de 500 mp de teren , spun asa zisi proprietari deoarece ei au facut un acte de ... (vezi toată discuția)