Am si eu o intrebare .. este vorba de 6 asa zisi proprietari pe o suprafata de 500 mp de teren , spun asa zisi proprietari deoarece ei au facut un acte de vanzare-cumparare dar nu pe teren ca fiecaruia ii revine aprox 100 mp ci au facut ca le revine o anumita bucata din casa , acum la cadastru imi respinge spunand ca nu au acte . Ce este de facut? o iesire din indiviziune sau ce? Va multumesc !
Neclar, nu inteleg este o problema cu casa sau cu terenul:
1.Ce anume ati cerut la cadastru ?i
2. Ce fel de acte nu aveti, pentru ca trebuie sa va fi spus sau mai simplu cu ce acte v-ati dus?
3. Acesti 6 proprietari au cumparat o casa , in indiviziune, fara teren, deoarece inteleg ca terenul nu este al lor?
4. Ati spus ca s-au facut acte de vanzare -cumparare, numai pe casa, ce fel de acte autentice sau nu ?
5..Al cui este terenul la care va referiti? Deoarece in mod normal si legal ca sa fi putut fi construita o casa, de catre altcineva decat proprietarul terenului iar, acel cineva sa fi putut vinde acea casa celor 6 coindivizari , trebuie sa fi fost constitutit un drept de superficie in favoarea proprietarului constructiei , atat acest drept cat si constructia edificata trebuind sa fie intabulate in cartea funciara?
6.Sau casa proprietatea indiviza a celor 6 este notata ca atare, si se doreste impartirea concreta a constructiei intre coindivizari? Atunci da , aveti nevoie de iesirea din indiviziune si partajul casei, respectiv impartirea ei cu toata documentatia tehnico cadastrala si de ubanism aferenta si in cazul fericit in care cei 6 coproprietari se inteleg, se finalizeaza prin incheierea actului notariual. In cazul in care nu se inteleg , problema d-voastra este rezolvabila numai prin instanta de judecata.
Dati mai multe amanunte si mai coerente.
Iesire din indiviziune
casa
buna seara!
vreau sa stiu si eu se poate iesi din indiviziune, cum?
e vorba de un imobil in care sunt 2 apartamente, imobilul are pod, beci si cam 100 mp ... (vezi toată discuția)