avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune ?

Am si eu o intrebare .. este vorba de 6 asa zisi proprietari pe o suprafata de 500 mp de teren , spun asa zisi proprietari deoarece ei au facut un acte de vanzare-cumparare dar nu pe teren ca fiecaruia ii revine aprox 100 mp ci au facut ca le revine o anumita bucata din casa , acum la cadastru imi respinge spunand ca nu au acte . Ce este de facut? o iesire din indiviziune sau ce? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: shiba , utilizator 19:41, 13 Mai 2008
Neclar, nu inteleg este o problema cu casa sau cu terenul:
1.Ce anume ati cerut la cadastru ?i
2. Ce fel de acte nu aveti, pentru ca trebuie sa va fi spus sau mai simplu cu ce acte v-ati dus?
3. Acesti 6 proprietari au cumparat o casa , in indiviziune, fara teren, deoarece inteleg ca terenul nu este al lor?
4. Ati spus ca s-au facut acte de vanzare -cumparare, numai pe casa, ce fel de acte autentice sau nu ?
5..Al cui este terenul la care va referiti? Deoarece in mod normal si legal ca sa fi putut fi construita o casa, de catre altcineva decat proprietarul terenului iar, acel cineva sa fi putut vinde acea casa celor 6 coindivizari , trebuie sa fi fost constitutit un drept de superficie in favoarea proprietarului constructiei , atat acest drept cat si constructia edificata trebuind sa fie intabulate in cartea funciara?
6.Sau casa proprietatea indiviza a celor 6 este notata ca atare, si se doreste impartirea concreta a constructiei intre coindivizari? Atunci da , aveti nevoie de iesirea din indiviziune si partajul casei, respectiv impartirea ei cu toata documentatia tehnico cadastrala si de ubanism aferenta si in cazul fericit in care cei 6 coproprietari se inteleg, se finalizeaza prin incheierea actului notariual. In cazul in care nu se inteleg , problema d-voastra este rezolvabila numai prin instanta de judecata.
Dati mai multe amanunte si mai coerente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune cu statul...? Claudinne Claudinne Buna ziua. Sunt coproprietarul unui teren cu o casa, impreuna cu sora mea (avem actul de succesiune). Acum multi ani, mama noastra a vandut o casa vecina, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune casa casa buna seara! vreau sa stiu si eu se poate iesi din indiviziune, cum? e vorba de un imobil in care sunt 2 apartamente, imobilul are pod, beci si cam 100 mp ... (vezi toată discuția)
S-a făcut o ridicare topografică la un teren in sistemul stereo ... omatcons omatcons Sa făcut o ridicare tipografică la un teren in sistemul stereo 70. Tipograful autorizat a măsurat atât terenul cât și construcția existentă pe acest ... (vezi toată discuția)