avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna seara!
vreau sa stiu si eu se poate iesi din indiviziune, cum?
e vorba de un imobil in care sunt 2 apartamente, imobilul are pod, beci si cam 100 mp de teren. dependintele sunt in indiviziune. In contractul de v-c scrie ca X are 2 camere - suprafata si cota parte din dependinte si o suprafata de teren de 50 mp. celalalt proprietar nu vrea sa se faca imparteala, mai presus de atat a obtinut dreptul, prin instanta ,de a trece pe la X prin casa pentru a ajunge la pod.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: casa , utilizator 20:15, 5 Iunie 2008
nu exista ca cineva sa se opuna iesirii din indiviziune, pt. ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune...da, poate a obtinut dreptul de trecere prin casa, ca dr.de servitute, desi mi se pare ciudat sa se treaca prin casa unuia...am impresia ca trebuia facuta o impartire corespunzatoare, ca sa nu mai existe situatia asta.

av. vasilescu
iesirea din indiviziune nu poate fi "tinuta in loc" de vointa unuia din coindivizari. Cererea de iesire din indiviziune poate fi facuta de oricare dintre coproprietari la judecatoria de unde se afla imobilul. Puteti face aceasta cerere si singur dar va recomand un avocat (bine ar fi sa fie un avocat mai tinerel, pentru ca nu este mare branza , iar cei "consacrati" va vor jupui de bani :))))
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2008
Gabriel Tudor, Avocat
multumesc tuturor de sfaturi. sunt foarte bine venite si utile.
As mai avea o intrebare: daca pe contractul de vanzare cumparare e trecuta suprafata de teren in mp, adica 50 mp, se poate face cadastru si intabula terenul? multumesc
casa a scris:

multumesc tuturor de sfaturi. sunt foarte bine venite si utile.
As mai avea o intrebare: daca pe contractul de vanzare cumparare e trecuta suprafata de teren in mp, adica 50 mp, se poate face cadastru si intabula terenul? multumesc



Da, se poate.
daca se poate ce trebuie sa fac, sa merg la un cadastrist si sa il pun sa faca masuratori?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Teren imobil badmar badmar Buna ziua tuturor, In anul 1975, defunctii mei parinti au cumparat un imobil dintr-o casa in baza legii 4 din 1973 iar in contractul de vanzare-cumparare de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)