avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren imobil

Buna ziua tuturor,

In anul 1975, defunctii mei parinti au cumparat un imobil dintr-o casa in baza legii 4 din 1973 iar in contractul de vanzare-cumparare de la acea data,se specifica ca ,, se atribuie cumparatorului in folosinta, pe durata existentei construtiei, terenul aferent constructiei in suprafata de 47 mp, respectiv cota indiviza de 50% din teren, potrivit Deciziei..." In anul 1992, Prefectura in temeiul legii fondului funciar nr.18/1991, ii atribuie in proprietate privata terenul aferent constructiei de 47 mp in indiviziune.
In decursul anului 2007, mostenitoarea casei din care face parte si imobilul tatalui meu, a revendicat casa si a obtinut-o prin instanta, mai putin apartamentul maisus mentionat. Aceasta si-a facut cadastru, in el incluzandu-si toata suprafata aferenta constructiei.
Intrebari:
1. acei 47 mp in indiviziune se pot considera ca fiind in coproprietate si implicit putandu-se trece in cadastru ca atare ?
2. terenul fiind in totalitate al d-nei respective si dorind sa-l vanda impreuna cu constructia, trebuie sa cer drept de servitute de tecere catre locuinta si dependinte (acestea nefiind la strada ci in interiorul curtii) si care sunt pasii de urmat pentru obtinerea acestui drept ?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
O zi buna tuturor.:)

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune teren comun bloc AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara, In primul rand rog moderatorii sa schimbe forumul in cazul in care nu m-am adresat unde trebuie. In al doilea rand va multumesc tuturor celor ... (vezi toată discuția)
Proprietar teren aferent locuinței valeriu63 valeriu63 Cum interpretați d-voastră faptul că în urma contractului de vânzare-cumpărare a apartamentului în care locuiesc de 47 mp : ,,se atribuie ... (vezi toată discuția)