avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar teren aferent locuinței
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar teren aferent locuinței

Cum interpretați d-voastră faptul că în urma contractului de vânzare-cumpărare a apartamentului în care locuiesc de 47 mp : ,,se atribuie cumpărătorului, în proprietate, terenul aferent locuinței în suprafață de 15 mp ,potrivit autorizației nr..., a prefecturii ... .Unde se regăsește acest teren ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:48, 16 Martie 2020
Poate este vb. de terenul pe care este construit blocul...
Este vorba de o suprafatacota indiviza ,conditionata de suprafata apartamentului,dar care nu este identificata concret
Este vorba de terenul pe care este costruit imobilul.
Daca continuati sa cititi (contractul de v/c), o sa intelegeti. Ma mir ca acolo dvs. ati gasit "...se atribuie cumpărătorului, în proprietate,...", Este posibil ca terenul pe care s-a construit imobilul, sa fie proprietate personala, insa am observat ca spuneti ca ... "...potrivit autorizației nr..., a prefecturii ... " ceea ce ma face sa cred ca o autoritate pubica locala a permis ca pe domeniul public sa se construiasca imobilul dvs.

De obicei, la notarul public - acolo unde se intocmesc documentele de proprietate, se foloseste sintagma; ..." precum si dreptul de folosinta in cota-parte de ... % - pe durata existentei constructiei - asupra terenului...
Ceea ce este interesant, este ca de o bucata de vreme, mai apare ceva in plus:
..." terenul aferent apartamentului se atribuie in proprietate cumpratorului potrivit art. 36 din Legea 18/1991 (la cerere).
Bun, faci cerere, ti se inmana un act de proprietate a terenului cu suprafata de 15 mp si mai departe ce faci cu el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren imobil badmar badmar Buna ziua tuturor, In anul 1975, defunctii mei parinti au cumparat un imobil dintr-o casa in baza legii 4 din 1973 iar in contractul de vanzare-cumparare de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate Robert Marian Robert Marian Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de ... (vezi toată discuția)