avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune cu statul...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune cu statul...?

Buna ziua.

Sunt coproprietarul unui teren cu o casa, impreuna cu sora mea (avem actul de succesiune). Acum multi ani, mama noastra a vandut o casa vecina, cu terenul aflat in proprietatea statului... deci a vandut doar constructia. Acum vrem sa facem extindere/modernizare pe terenul pe care sunt coproprietar, dar se pare ca trebuie facuta iesirea din indiviziune fata de terenul vecin, cel ce apartine statului, dar are o casa construita pe el, proprietatea unei persoane fizice....

Nu stiu daca m-am explicat bine. Terenul intreg avea 415 mp, din care 150 mp proprietate a statului cu o casa. Casa a fost vanduta, a ramas diferenta de 265 mp care au fost mosteniti de noi. Trebuie sa fac cadastru pe acest teren care este proprietatea noastra, nu a statului. Mi s-a zis ca trebuie sa ies din indiviziune... cu cine? cu statul? cu vecina?

Ca pana la urma ar fi nevoie de certificatul ei fiscal... dar nu si-a platit impozitul... bla bla...

Eu nu vreau sa stau dupa sau sa depind de altcineva... Nu inteleg de ce trebuie sa depind de ea daca terenul este al statului... Nu ar trebui sa fac cerere de iesire din indiviziune cu statul?

Daca imi puteti da niste sfaturi si ma puteti indruma, va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Claudinne , utilizator 08:18, 8 Mai 2013
cati metri de teren sunt trecuti in actul dumneavoastra ? cine sunt proprietarii inscrisi in acest act ?
Actul pe care sunt coproprietar impreuna cu sora mea are 265 mp. Iar cel pe care a fost casa ce a fost instrainata are 150 mp... adica initial erau 415 mp in total. Dar cei 150 apartin statului... asa scrie in documentul de vanzare al casei... pe cand cei 265 mp sunt proprietatea noastra.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
Claudinne, utilizator
Dumneavoastra nu mai aveti nicio legatura cu terenul pe care este casa, pentru acel teren are drept de superficie vecina care a cumparat casa, pentru ca normal problema aceleoi parcele de pamant trebuia rezolvata la miomentul vanzarii casei.
Eventual mergeti la primarie cu actul de vanzare a casei si cereti sa transfere dreptul de folosinta a terenului, legat de casa, vecinei care a cumparat casa.
E o veste buna daca se poate proceda asa. Ma voi interesa la primarie. Am fost la 3 notari si am vorbit si cu un avocat si nimeni nu mi-a prezentat varianta aceasta. Este si ciudat, din moment ce s-a efectuat vanzarea, sa mai depind de vecina... dar nu ar fi singurul lucru lipsit de logica si coerenta in sistemul nostru.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren in indiviziune energising energising Buna ziua. Parinti mei, in urma cu aproximativ 10 ani a vandut etajul casei si odata cu aceasta a vandut in indiviziune si 1000 mp din teren (total 3000mp), ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune gib gib Buna ziua Am o situatie privind iesirea din indiviziune pentru un teren aflat in proprietatea comuna cu vecinii. Terenul se afla in Cluj-Napoca si are o ... (vezi toată discuția)
Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)