Buna ziua,
Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei mamei, au initiat un proces pt. succesiune. Noi am facut o intampinare in care am aratat ca suntem de acord cu iesirea din indiviziune, urmand sa primim impreuna 0.93 ha teren extravilan si 2500 mp de padure
( adica 1/2 din total suprafata de teren care a apartinut mamei).
Dupa ce se va termina procesul si vom deveni coproprietari la 0.93 ha teren arabil si 2500 mp de teren, eu si fratele meu vom putea sa facem cadastru la terenul si padurea detinuta impreuna si sa vindem fara sa mai facem partaj (urmand sa impartim banii)?
Daca DA, la vanzare sunt necesare cadastrul, hortararea judecatoreasca si titlul de proprietate in original (care este la ceilalti mostenitori) sau este suficienta hotararea judecatoreasca prin care noi devenim coproprietari si am iesit din indiviziune fata de ceilalti mostenitori?
Multumesc!
Puteti vinde impreuna cu fratele, in calitate de coproprietari, terenul repectiv, fara sa fie nevoie sa faceti partajul.
Hotararea judecatoreasca reprezinta actul dvs. si al fratelui de proprietae, nu aveti nevoie de titlul de proprietae in original pentru a incheia un contract de vanzare-cumparae prin care sa instrainati terenul.
Pentru vanzare aveti nevoie de hotararea judecatoreasca, plus cadastru.
Puteti instraina terenul dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva.
marian_badea a scris:
”Noi am facut o intampinare in care am aratat ca suntem de acord cu iesirea din indiviziune, urmand sa primim impreuna 0.93 ha teren extravilan si 2500 mp de padure
( adica 1/2 din total suprafata de teren care a apartinut mamei).”
Cred ca ati vrut sa spuneti ca urmeaza sa primiti ½ din toata suprafata de teren si padure, reprezentand partea care i se cuvine mamei. Din ceea ce ati scris se intelege altceva.