avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 58/1974
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 58/1974

Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii teritoriului si a localitatilor urbane si rurale nr.58/1974 si legi fondului funciar nr.59/1974.Din totalul terenului prin sentitnta judecatoreasca din iesirea din indiviziune i se atribuie numai 250 mp.In 1994 tatal imi vinde imobilul numai cu suprafata de 250 mp.iar restul de 100 mp nu apar in hotararea judecatoreasca iar la impozite si taxe este trecut trenul de 100 mp in folosinta la mine.Am facut cerere la primarie pentru reconstruirea dreptului de proprietate la cei 100 mp si am fost intrebata in ce an au fost trecuri cei 100mp in prop statului si nu poate sa-mi solutioneze cererea desi autorii mei au platit impozite la stat pe aceasta suparafata.Oare certificatul de mostenitor nu dovedeste ca terenul aferent constructiei a fsot stabilit in conditiile acestor legi daca asa scrie.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:16, 21 August 2008
In reglementarea legiilor 58 si 59/1974 odata cu instrainarea imobilului de locuit terenul aferent acestuia treceea in proprietatea statului iar cumparatorul dobdindea in folosinta invariabil numai 25o m.p. desi, in realitate stapinea tot terenul aferent ( curtea imobilului) care presupunea o suprafata mult mai mare. Va sfatuiesc sa promovati o actiune in constatare in contradictiru cu Primatria pentru restul de 100 m.p. care au fost uzucapati de autorul dv. si ulterior, ca efect al jonctiunii posessiiilor. de catre dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Despre un decret dat de ceausescu privind stabilirea proprietatii crip crip Buna ziua.Va rog daca poate cineva sa ma ajute sa aflu care este numarul decretului si anul (decret din regimul Ceausescu) cand sa stabilit proprietatea numai ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare legea 58/1974 Geta-Mihaela Geta-Mihaela Buna seara!In anul 1973,\'\'E\'\' a obtinut o mostenire de la parinti,o casa cu teren in suprafata de 500 mp,urban.In 1988,am cumparat imobilul de la sora lui ... (vezi toată discuția)