avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune?

Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona 1/2 din cota de teren care-i revine,in conditiile in care nu s-a facut iesirea din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:38, 30 Noiembrie 2021
nu. trebuie facuta iesirea din indiviziune
Am citit pe forum ca se pot face vanzari,donatii, chiar fara iesirea din indiviziune,urmand cumparatorul etc sa se ocupe de asta .Insemana ca nu e valabila o astfel de tranzactie?
In cazul in care s-ar putea proceda astfel de unde stie cumparatorul spre exemplu ce parte din teren cumpara. Sunteti de acord cu mine ca ar putea fi indus in eroare de vanzatorul care nu a iesit din indiviziune. Iar despre cadastru nici nu mai vorbesc. Care sunt vecinii, de exemplu si care este pozitia acestora in functie de punctele cardinale?
Cititsem ca se poate vinde/dona cota ideala din dreptul de proprietate a terenului,cumparatorul inlocuind in indiviziune pe vanzatorul respectiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
consilierul juridic confunda cu interdictia persoanei de a instraina o mostenire nedeschisa....
in cazul in speta omul poate sa faca ce vrea cu cota lui ideala si abstracta ...poata s-o vanda, s-o doneze...vorbim de cota...nu de lotul x de teren.
raspunsul este DA.

av. vasilescu

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Cat de legal este? avvalentina avvalentina Cat de legala este instrainarea prin act autentic a unei cote ideale de 50% dintr-un imobil ,[b]fara existenta cadastrului pentru acea cota[/b] , ci doar pe ... (vezi toată discuția)