avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune?

Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona 1/2 din cota de teren care-i revine,in conditiile in care nu s-a facut iesirea din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:38, 30 Noiembrie 2021
Se poate dona, dar asta nu rezolva problema.
Fiecare dintre dvs este proprietar exclusiv pe o cota parte din teren, cota pe care o poate dona/vinde fără acordul celorlalți.
Problema este ca aceasta cota indiviza este ideala si abstracta. Dvs dețineți 47 mp, dar aceștia nu pot fi individualizati fizic și concret, ca fiind în coltul X sau în partea Y.
Asta este indiviziunea.
Scopul donării către Primarie este crearea unor locuri de parcare.
Dvs, cei 50 de locatari, donați cotele, dar asta are ca rezultat faptul ca în continuare Primăria va rămâne în indiviziune pe întregul teren ,cu restul locatarilor care nu au fost de acord.
Vorbind de cote ideale si abstracte, nedelimitate fizic, cum și unde ar putea Primăria sa creeze locuri de parcare?
Pentru asta ar trebui ca după ce donați Primăriei cotele dvs, Primăria împreună cu restul locatarilor care s-au opus, sa dezmembreze întregul teren în 2 loturi (unul unde vor fi locurile de parcare și unul care va rămâne în coproprietatea celorlalți locatari), după care făcut un partaj.

Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Cat de legal este? avvalentina avvalentina Cat de legala este instrainarea prin act autentic a unei cote ideale de 50% dintr-un imobil ,[b]fara existenta cadastrului pentru acea cota[/b] , ci doar pe ... (vezi toată discuția)