Buna ziua am o problema care nici nu prea stiu unde sa o incadrez. Tatal meu care a decedat in 2009 a fost unic mostenitor al bunicului meu mentionez ca avea certificat de mostenitor autentic incheiat la camera notarilor publici in anul 1974 pe o suprafata de teren de 800 mp si constructiile aflate la vremea respectiva pe acest teren, in acest act este cuprinsa si renuntarea fratilor la succesiune.Ulterior la eliberarea titlului de proprietete privind legea 18 a fost introdusa pe acest titlu de proprietate si suprafata de 800 de mp(nu cunosc motivul pentru care a fost ) si bineinteles toti frati sapte la numar sunt copropietari iar noi mostenitorii legali nu putem dezbate in succesiune aceasta parte de teren pe care tatal meu intre timp a construit o casa , desi este facuta intabulare cu drept de mostenire si cumparare pe numele tatalui meu.Pentru a iesi din indiviziune este nevoie de acordul tuturor si o persoana se opune .Ce putem face in acest caz? Cui ne adresam si ce acte avem nevoie?multumesc
Buna ziua !
Ce inseamna in acceptiunea dvs. "desi este facuta intabulare cu drept de mostenire si cumparare pe numele tatalui meu "Terenul si casa sunt intabulate pe numele tatalui dvs. ? In acest caz faceti actiune in instanta avand ca obiect constatare nulitate partiala a TP , in sensul scoaterii din cuprinsul acestuia a terenului care este intabulat pe numele tatalui. Totusi , nu vad de ce sa actionati dvs. in instanta din momemnt ce aveti proprietatea (in fapt si in drept) , mai bine lasatii pe ceilalti mostenitori sa faca actiunea .... (parerea mea) ... scutiti ceva banuti ..
In cazul in care nu puteti iesi din indiviziune intrucat nu sunt de acord toti mostenitorii puteti face actiune in instanta avand ca obiect iesirea din indiviziune ..
In cazul in care unul dintre proprietari nu este de acord cu iesirea din indiviziune, nu va ramane decat o actiune in instanta prin care sa solicitati sistarea indiviziunii, atribuirea intregului imobil catre dvs. (am inteles ca nu sunt alte probleme cu ceilalti decat cu unul) si obligarea dvs. la plata unei sulte catre cel nemultumit, proportional cu cota lui de proprietate. O sa aveti nevoie de actele care dovedesc dreptul de proprietate, probabil si o expertiza. In functie de cota acestuia, propuneti-i o suma pe care sa o dati. Poate accepta si e totul mult mai usor. Bafta!
Proces in instanta putem deschide doar impotriva celui care se opune sau trebuie impotriva tuturor ?Este obligatoriu sa discutam toata suprafata de teren inscrisa in titlul de proprietate sau numai parcela care ne intereeseaza?
Multumesc
Iesire indiviziune.
MITI78
Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)