avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte teren vila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte teren vila

Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in posesia "apartamentului cu o suprafata utila de 80.23 mp, impreuna cu o cota parte de 15.62 % din suprafetele care [..] sunt in folosinta comuna [...]."
In extrasul de carte funciara, partea I, scrie, la coloana aferenta "cote teren" suprafata de 40.23, iar la "Observatii", scrie "Apartament compus din trei camere si dependinte 40.23 MP cota indiviza de teren in proprietate". care
INTREBAREA:
1. Datorita faptului ca am un proprietar care vine si sta sub geamul camerei mele, pe baza faptului ca "curtea este comuna" va rog sa-mi spuneti daca, tinand cont de cele de mai sus, eu detin vreo parte din "curtea comuna"?
2. Exista vreo prevedere care sa protejeze intimitatea celor ce stau la parterul imobilelor chiar daca exista "curte comuna"?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:34, 13 August 2013
Daca curtea este mai mare si permite puteti solicita o iesire din indiviziune in ceea ce priveste cota de teren atribuita, in speta cea de 40,23 mp, deoarece cota de 15,62 reprezinta suprafete in comun, casa scarii, subsol etc. In contractul dvs, trebuieb sa existe mentiune de cota de teren ce se afla sub constructie precum si cota din curte. Acest aspect presupune impartirea curtii in loturi si fiecare vecin sa fie de acord. Daca intampinati refuz puteti sa va adresati instantei care pe baza datelor poate dispune iesirea din indiviziune atribuindu-va acei 40 de metrii in fata ferestrei dvs.
Vecinului puteti sa-i spuneti amiabil ca va deranjeaza faptul ca nu dispuneti de intimitatea pe care trebuie sa o confere spatiul din fata ferestrei dvs.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
Alexandrina Mihai,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)
Acord vecini mihai1107 mihai1107 Am urmatoarea speta: in prezent detin un apartament situat intr-un imobil cu alte 2 apartamente, acestea fiind dobandite prin Legea 112. La ele, din curtea ... (vezi toată discuția)