avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau ANRP in judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau ANRP in judecata

Am o hotarire pe legea 290/2003. In martie 2012 trebuia sa primesc prima transa de 40% din despagubire. Nu am primit acesti bani si intentionam sa dau anrp in judecata pentru prima transa. Va rog sa-mi spuneti daca are sens, sa demarez aceasta actiune , sau din cauza Proiectului de lege propus care esaloneaza transele pe 12 ani ,nu ar avea nici un rost . Nu inteleg ce s-ar intimpla daca acest Proiect de lege va fi dat pina in luna iulie, si se va suprapune peste actiunea mea in Instanta???? in cazul in care ar as actiona in judecata. Instanta ar judeca actiunea mea dupa Legea 290 sau dupa noua Lege care v-a fi adoptata in urma Hotaririi Cedo? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 10:12, 5 Mai 2012
Acest nou proiect prevede in art.8 alin. (1) urmatoarele: Sumele prevăzute în hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile şi în titlurile de despăgubire eliberate de către Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor, emise sau, după caz, pronuntate până la data intrării în vigoare a prezentei legi şi neexecutate, se acordă eşalonat pe o perioadă de 12 ani, în tranşe anuale, egale. Dispozitiile art. 7 alin.(3) şi (5) se aplică în mod corespunzător.
(2) Titlurile de despăgubire emise de catre Comisia Centrală pentru Stabilirea
Despăgubirilor până la data intrarii in vigoare a prezentei legi şi pentru care
persoanele îndreptătite au optat pentru emiterea titlurilor de conversie in actiuni la
Fondul Proprietatea devin, prin efectul legii, titluri de despagubire in numerar.
Dispozitiile alin. (1) se aplică în mod corespunzător.
Chiar daca promovati sau nu actiunea, plata sumei, in masura in care acest proiect de lege va intra in vigoare se va face esalonat pe parcursul a mai multi ani de zile, insa repet este vorba doar de un proiect de lege, care este supus dezbaterii publice
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
1. Mergeti urgent la un executor judecatoresc din Bucuresti si solicitati executarea silita in baza hotararii Comisiei judetene de aplicare a Legii 290/2003.

2. Dupa ce incasati despagubirile, formulati plangere prealabila pentru diferenta

3. Dati in judecata ANRP pentru plata diferentei (actualizarea cu indicele de inflatie. Solicitati si despagubiri morale (tergiversari, etc) si dobanda legala.

Succes
Mutumesc pentru sfat! Am vb deja cu executorul, am trimis actele,sper sa rezolv executarea primei transe pina sa apara noua Lege cu despagubirile.D-vs mi-ati dat ideea cu executorul , va multumesc.
Nu prima transa ci toata suma stipulata in hotararea comisiei judetene. Pentru actualizare va veti judeca.
Da, in Cererea de executare am completat toata suma din Hotarire asa a zis si excutorul, dar eu am primit Hotarirea in martie 2011, si acum s-a depasit termenul numai pt prima transa de 40% adica in martie 2012. Ca sa execute toata suma ar fi trebuit sa se implineasca 2 ani adica martie 2013. Nu stiu ce va fi, m-as bucura macar prima transa sa o obtin acum si a doua transa de 60% anul viitor, daca nu se schimba ceva pina atunci. Reactualizarea am inteles ca se face la transa a doua???

Alte discuții în legătură

Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Executare silita a anrp-ului pe legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ... (vezi toată discuția)