avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau ANRP in judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau ANRP in judecata

Am o hotarire pe legea 290/2003. In martie 2012 trebuia sa primesc prima transa de 40% din despagubire. Nu am primit acesti bani si intentionam sa dau anrp in judecata pentru prima transa. Va rog sa-mi spuneti daca are sens, sa demarez aceasta actiune , sau din cauza Proiectului de lege propus care esaloneaza transele pe 12 ani ,nu ar avea nici un rost . Nu inteleg ce s-ar intimpla daca acest Proiect de lege va fi dat pina in luna iulie, si se va suprapune peste actiunea mea in Instanta???? in cazul in care ar as actiona in judecata. Instanta ar judeca actiunea mea dupa Legea 290 sau dupa noua Lege care v-a fi adoptata in urma Hotaririi Cedo? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 10:12, 5 Mai 2012
Asa cum v-am spus. Pentru actualizare va veti judeca. Actualizarea se face fix de la data emiterii hotararii de catre Comisia judeteana. Termenul de 1 an pt. prima transa + 1 an pt. a doua transa este un termen imperativ nu unul de recomandare. Deci, atat timp cat dreptul de proprietate asupra sumei il reprezinta hotararea comisiei, acest drept va fi actualizat de la acea data. Executorul nu poate actualiza suma, acesta este motivul pt. care trebuie sa va judecati. Suma stipulata in hotararea comisiei este certa lichida si exigibila de la data emiterii acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
mobexport, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Executare silita a anrp-ului pe legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ... (vezi toată discuția)